Blu-ray: 20 Million Miles To Earth

20 Million Miles To Earth kom i 1957 og er filmet i sort-hvitt. Det var to grunner til dette. Den viktigste var kanskje økonomisk. Filmen ville nemlig vært filmet i farget hvis det hadde vært penger til det. Den andre grunnen var at det var enklere å få til en del effekter i sort-hvitt enn i farger.

Filmen starter med at et amerikansk romskip styret i havet rett utenfor Sicilia, Italia. Noen fiskere klarer å redde et par personer fra romskipet. En gutt finner også en beholder som inneholder biologisk materiale som viser seg å være et levende vesen. Grunnet forholdene her på jorden, vokser dette vesenet rask og klarer å rømme. Og her forsetter filmen, nemlig å få tak i vesenet som har rømt.

Det er vanskelig å sammenlikne denne filmen med en film fra nyere tid. Eldre filmer har et mye roligere tempo en nye. Men det er uansett greit og utvide sin filmhorisont.

Denne Blu-ray versjonen er 50th Anniversary Edition og inneholder både den orginale sort-hvitt versjonen og en ny farget versjon. Det går an å bytte mellom de to versjonen mens man ser filmen. Det er fint å se hvor godt en fargelegging av en sort-hvitt film fungerer og en av dokumentarene på disken tar for seg dette.

Disken inneholder følgende bonus materiale:

  • Digital sneak peak of 20 Million Miles More comic book
  • Remembering 20 Million Miles To Earth
  • Tim Burton sits down with Ray Harryhausen
  • Interview with Joan Taylor
  • The colorization process
  • David Schecter on film music’s unsung hero

Jeg så 20 Million Miles To Earth på Blu-ray importert fra USA. Filmen er regionfri og dermed svært import vennlig. Filmen kan kjøpes fra Amazon.com.

This entry was posted in Blu-ray. Bookmark the permalink.


Legg igjen kommentar