Retro: F-Zero: Maximum Velocity – GameBoy Advance (anmeldelse)

Dette er del 2 av 18 i mine retro anmeldelser av gamle GameCube og GameBoy Advance spill. Anmeldelsene er tidligere publisert på min gamle Geocities web-side, men republiseres nå på bloggen til glede for nye lesere. Ha i minnet at teksten er skrevet for 6-7 år siden (det kan være småfeil i teksten, har ikke sjekket dette på nytt). Alle de gamle spill-anmeldelsene mine finner du samlet under taggen gamlespilltester.

Dagens anmeldelse blei sist publisert 31. mai 2002.

F-Zero: Maximum Velocity

fzerocover

F-Zero: Maximum Velocity er et farstfylt spill. Her går det riktig fort unna og denne lille GBAen viser hva den er god for. Til å begynne med har du bare et lite utvalg av muligheter. Grand Prix er egentlig det eneste valget du har. For etterhvert som du kommer lenger i dette moduset, blir de samme banen spillbare i Training mode og da er det bare å trene.

Første gang du spiller kan du velge mellom Beginner, Standard og Expert. Det kan være greiest å starte med Beginner og jobbe seg oppover. Når du har vunnet det som går an å vinne åpenbarer Master mode seg, og du får en del å bryne deg på. Den første gangen du spiller kan du “bare” velge mellom Pawn, Knight og Bishop løpene, men når du klarer disse får du i tillegg Queen og Championship . Og som sagt blir de samme banene tilgjengelig i Training modus. Du kan også bare velge mellom fire kjøretøy i begynnelsen.Men også her får du flere kjøretøy etter som du gjør det godt. J.B. Crystal er det beste nybegynner fartøyet. Det er lett å styre og veldig stødig, men etter som du får erfaring, blir det nesten det samme hvilken fartøy du bruker (noen er selvsagt bedre enn andre).

Men F-Zero kan du også spille mot tre andre, med en eller flere kassetter, og her kan man ha det skikkelig gøy.

Jeg har alltid vært fascinert av bilspill-sjangeren. Og F-Zero: Maximum Velocity er et veldig godt sådan. Det blei landsert samtidig med GameBoy Advance sommeren 2001 og viste hva GBA var god for. Det er et veldig spillbart spill. Når du har klart alle modusene, er det bare å gå inn på Training mode og prøve å slå sine egne rekorder og perfeksjonere sine ferdigheter. Spillet vil glede deg i lang tid framover. Musikk tracket som er i spillet er veldig bra. Dessverre er det bare det som er med og det kan  i lengden bli litt irriterende (men det går an å slå av musikken).

fzero1 fzero2

fzero3 fzero4

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.