Lengste solformørkelsen på lange tider

Solformørkelse Kina - Flickr.com - zitalee_jingyi
(Foto: zitalee_jingyi, Creative Commons

I natt norsktid kunne de som befant seg i Asia se en solformørkelse som varte svært lenge. På det meste, sør for Bonin-øyene ved Japan, varte den totale solformørkelsen i hele 6 minutter og 39 sekunder, noe som er veldig lenge.

Ikke overraskende kanskje, så hadde Knut Jørgen Røed Ødegaard tatt en tur til Kina for å oppleve formørkelsen. “Jeg har aldri sett en formørkelse som har vart så lengesa Ødegaard. Kanskje ikke så rart, siden det er svært sjeldent en formørkelse varer så lenge.

Formørkelsen startet i India og gikk gjennom Nepal, Bangladesh, Bhutan, Burma og Kina.

Det hadde jo vært gøy å vært der og oppleve formørkelsen, men jeg får ta til takke med noen et knippe videor jeg fant på YouTube fra formørkelsen.

Legg igjen kommentar