Fiskeboller i hvit saus

fiskeboller_01

Jeg kan ikke skryte på meg at jeg lager mange potetmiddager. Men i dag gjorde jeg det og at på til lagde jeg hvit saus, også det er veldig lenge siden. Men potetene kokte, den hvite sausen blei laget – helt fritt for klumper (se oppskrift under), fiskeboller lakt oppi, dantert på en tallerken, salt, curry og et glass vann. Det smake veldig godt. Og som vanlig når jeg spiser fiskeboller, spiser jeg alltid litt for mye.

Her er oppskriften jeg brukte på hvit saus, sånn ca.:

  • 2 spiseskjeer med smør
  • 3 spiseskjeer med mel
  • ca. 8 dl melk

Smelt smørret, ha i mel og bland det godt. Ta gryta av plata, ha i litt av melka og rør til den er fri for klumper. Ha i resten av melka og kok opp. Rør mens det koker. Koke tid er ca. 5 minutter, eller til du føler at sausen er passe tykk.

fiskeboller_02

Bildene – Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 3.0 Norge

This entry was posted in blogg, mat and tagged , . Bookmark the permalink.


2 Responses to Fiskeboller i hvit saus

  1. 1kr says:

    Utrolig lenge siden jeg har hatt fiskeboller i hvit saus,tror nok jeg må lage meg det snart.

  2. Karen Marie says:

    åååå,jeg vil og ha!

Legg igjen kommentar