Kindle til Norge

Kindle kommer til Norge

Denne uka blei det kjent at Amazon sin Kindle leseplate også kommer til Norge. Vel i praksis må den jo kjøpes i USA, men den vil virke i Norge.

Dette virker som en grei gadget å ha. Amazon har mer enn 350 000 bøker i sin Kindle Store, noe som burde tilfredstille de fleste. Nå er disse bøkene på engelsk som for meg ikke vil bety noen ting, da jeg allerede leser en god del bøker på engelsk.

Teknisk sett virker Kindle veldig grei. Skjermen er på 6 tommer, bøkene lastes ned over 3G eller Edge (koster ikke noe), har 2GB minne og plass til 1500 bøker. Ulempen er at leseplata er knyttet til Amazon, og er dermed et veldig lukket system. Eirik Newth skriver litt om det.

Nyheten om at Kindle kan brukes i Norge kom litt overraskende på bokbransjen her i landet. Bjarne Buset som er informasjonssjef i Gyldendal sa at “Dette kommer til å sette fart på e-bokutviklingen også i Norge” og at:

Kindle er en veldig god løsning for kunden, som viser at det er flott å lese bøker på skjerm. Men et paradoks med Kindle er at den er så lukket. Den norske løsningen skal være mest mulig åpen, og Kindle blir trolig det eneste apparatet våre titler ikke kan leses på. Det er Kindles problem, ikke vårt. Vi kan ikke binde kundene inne på den måten.

Jeg veldig glad i nye elektroniske dingser, men har vel litt problemer med å kunne tenke meg å lese en på fra en skjerm. Jeg synes det er godt å holde en bok i hånda. For meg gjør det ingenting at bøkene er på engelsk, prisen er også veldig grei for bøkene. Kindle koster riktig nok US$279 + gebyr og moms når den importeres til Norge.

I første omgang blir det vel til en vente og se holdning, men fristelsen er der jo. Vil gjerne høre argumenter for og i mot et kjøp av Kindle.

Fant en test av Kindle 2 på YouTube som du kan se under.

This entry was posted in blogg, bøker, data and tagged , , . Bookmark the permalink.


2 Responses to Kindle til Norge

  1. mari says:

    men er laderen den samme, slik at du kan lade den i en vanlig norsk stikkkontakt? jeg vurder nemlig kindle 3.

Legg igjen kommentar