Lett å misbruke personnummeret

Her om dagen skulle jeg bare sjekke Brønnøysundregisteret  for hva jeg hadde registrert av reservasjoner mot telefonsalg og adressert reklame. Jeg måtte logge meg på med personnummer. That’s it.

Jeg synes dette kanskje var litt for lett. Hvem som helts kunne altså ha logget seg på med mitt personnumer, noe passord var ikke nødvendig, og endret mine instillinger for mottak av telefonsalg og adressert reklame.

Nå er kanskje ikke dette det verste man kan bli utsatt for, men likevel irriterende hvis det skulle skje. Og jeg vil tro, uten at jeg har prøvd (eller tenkt å prøve), at det er forholdsvis lett å få tak i et personnummer. VISA-kortene har det jo, for eksempel.

Jeg mener kanskje at Brønnøysundregisteret skulle hatt litt mer sikkerthet rundt påloggingen. Du kan gjøre samme handlinger pluss litt fler på Minside. Der er i alle fall sikkerheten høy.

Dette var uansett bare noen små tanker rundt bruken av personnummer.

3 thoughts on “Lett å misbruke personnummeret

  • 17/01/2010 at 02:14
    Permalink

    Litt sånn "a-ha" der ja.
    Er jo ikke all verden man kan få gjort, men likevel irritabelt å vite at det skal være såpass enkelt for andre å bryte inn i ens eget privatliv.

    Reply
  • 17/01/2010 at 17:12
    Permalink

    Jeg var også litt overrasket over hvor lett det ville være for andre å forandre mine instillinger. Oppfordringa er vel å passe ekstra godt på hvordan man omgås sitt eget personnummer.

    Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.