Oppskrift på kanelboller med vaniljekrem

Jeg baker vel kanskje litt for skjelden, men i helga fant jeg fram en oppskrift på kanelboller. Siden jeg er glad vaniljekrem, så puttet jeg det i bollene også. Det smakte kjempe godt.

Her er oppskriften jeg bruke:

 • 1/2 pk gjær (25 g)
 • 50  gram margarin
 • 2 dl melk
 • 3 ss sukker
 • 1/2 ts kardemomme
 • 5 1/2 dl hvetemel

Smelt margarinen og rør inn melka. Løs opp gjæren i væska (37°C). Bland alt sammen i en bolle og la deigen heve til dobbel størrelse.

Vaniljekremen lages ved å bruke en pakke med vaniljesaus, men bruk halv mengde med melk av det som står oppført på pakka. Kok opp på svak varme og rør hele tiden, slik at det ikke setter seg i gryta.

Det er mange måte å lage bollene på. Men da deigen var hevet, kjevlet jeg den ut over som et rektangel. Deretter smurte jeg på med litt smør, og hadde på sukker og kanel (som jeg hadde blandet sammen på forhånd). Deretter tok jeg vaniljekremen i en stripe langs den ene langsiden og rullet det sammen til en pølse og klippet det opp i passe størrelser. Så skal bollene heve igjen.

Bollene stekes på 240°C i 5-7 minutter.

Når jeg lager gjærbakst, pleier jeg å løse opp gjæren i varmt vann fra springe. I denne oppskriften brukte jeg da 1/2 dl varmt vann til gjæren og 1 1/2 dl melk i smøret. Fungerte fint.

Vel bekommen!

This entry was posted in mat and tagged , , . Bookmark the permalink.


8 Responses to Oppskrift på kanelboller med vaniljekrem

 1. Karen says:

  Jeg skulle jo ikke ha tatt turen innom her nå. Her jeg sitter å drømmer om kake,kanelboller,skoleboller,krem,vaniljekrem..mmmm!!!!
  Tror jeg må ta turen innom butikken etter jobb i morra å kjøpe litt ingredienser;)

 2. Ida says:

  Denne oppskriften vil jeg prøve idag :-) Men skjønte ikke helt hva du mente med en halv mengde melk til vaniljekremen? er det 0,5 dl?

  • Frank Eivind says:

   Du lager vaniljekremen av vaniljesauspakke som du kjøper i butikken. Følg instruksjonene på pakka, men bruk bare halvparten av melkemengden som står oppført. Dermed blir det krem og ikke saus.

   Har oppdatert innlegget.

 3. Kakemonsteret says:

  NAM!

 4. Thor Gunnar says:

  Nam; dette ble digg… enkelt for far i huset…. åhh smaken, mer en godkjent..

Legg igjen kommentar