Ikke alt du ser på TV er virkelighet

Jeg ser sikkert for mye film og TV. Og det som vises ser jo veldig ekte ut, til tross for at jeg vet at det brukes mye blue/greenscreen og effekter. Men etter å ha lest et innlegg på NRKbeta og sett videoen der (øverste videoen i dette innlegget), blei jeg faktisk svært overrasket over hvor mye effekter som brukes. Selv i enkle scener er det mye som ikke eksisterer i virkeligheten.

Videoene i dette innlegget er hentet fra Stargate Studios sin YouTube-kanal. De lager blant annet effekter til TV-serier som 24, Heroes, Gray’s Anatomy og CSI: NY. Jeg anbefaler at du ser den første videoen som er en demo reel satt sammen fra ulike serier. De andre videoene er mer for moroskyld.

This entry was posted in blogg, film, teknologi, TV and tagged , , , . Bookmark the permalink.


2 Responses to Ikke alt du ser på TV er virkelighet

  1. Karen says:

    Så utrolig artig. Vet jo at det brukes mye blue/green screen. Men artig å se det sånn her!

  2. Ja, det overrasket meg også. Selv i enke scenere brukes det mye greenscreen.

Legg igjen kommentar