Fotball-VM 2010: Kamper lørdag 12. juni

Dagens første VM-kamp var mellom Sør-Korea og Hellas. Dette oppgjøret endte 2-0 til Sør-Korea. Det var en spennende og artig kamp å se på, en stor opptur fra gårsdagens Uruguay-Frankrike. Begge Sør-Korea sine mål kom i begynnelsen av hver omgang. Jung-Soo Lee scoret etter sju minutter i 1. omgang, mens det var Ji-Sung Park som lagde målet i 2. omgang, også det etter sju minutters spill. Et lite sammendrag kan du se på FIFA.com.

Argentina – Nigeria startet veldig friskst og Argentina var opp i angrep rett etter avspark. Og etter bare seks minutter klarte Gabriel Heinze å sette ballen i mål bak den nigerianske målvakten. Det høye åpningsnivået til både Argentina og Nigeria dabbet litt av i løpet av omgangen, skulle bare mangle, og sett under et var det en god og spennende første omgang. Pause og deretter 45 nye minutter. Det var Argentina som dominerte 2. omgang. Til tross for en del gode sjanser klarte ikke argentinerne å score. Sluttresultat blei alstå 1 – 0 til Argentina.

Veldig gøy å se den svært så engasjerte Diego Armando Maradonna som nå er trener for Argentina. Første gang jeg så han spille fotball, var under Mexico VM i 1986. Og der lagde han tidenes fotballmål.

Kveldens siste kamp går mellom England – USA. Her startet England veldig sterkt og scoret etter allerede fire minutter. Målscorer var Steven Gerrard. Det var England som preget den første omgangen til tross for at USA hadde mest ballbesittelse, i følge statistikken på skjermen. Helt på slutten av første omgang og etter en keepertabbe av engelske Robert Green, lagde Clint Dempsey USA sitt første mål i Sør-Afrika VM. 2. omgang var det USA som preget. Det var en del småsjanser begge veier. USA er de som klart best kan være fornøyd med denne kampen. Skulle tro at England hadde mer å gi enn det de gjorde i kveldens kamp. Sluttresultat 1 – 1.