Fotball-VM 2010: Søndag 13. juni

Første VM kamp søndag 13. juni var mellom Algeri og Slovenia. 1. omgangen var ikke så mye å skrive hjem om. Skjedde veldig lite egentlig. 0 – 0 ved pause. Den andre omgangen var ikke så mye mer spennende. Kommentatorene hos TV2 sa de hadde et bilde på skjermene sine som viste hvor ballen hadde vært mest, og det var rundt midtbanen. Slikt blir det ikke mye mål av. Algeri byttet inn Abdelkader Ghezzal i første halvdel av 2. omgang og han fikk raskt et gult kort. Etter bare 14 minutters spill var det hele over for Gehezza, da han fikk sitt andre gulekort for en svært klar hands. Sju minutter senere scoret Slovenia på noe som egentlig ikke var noen klar målsjanse. Robert Koren lagde målet etter noe som kan kalles en keeper tabbe av algeriske Chaouchi. Sluttresultat: Algeri – Slovenia 0 – 1.

Første omgang av Serbia – Ghana var langt mer spennende enn den første kampen, til tross for at pauseresultatet var 0 – 0. Denne kampen foregikk på hver ende av banen i motsetning til midten i dagens første kamp. Det blei først virkelig fart i kampen i 2. omgang etter at Serbia fikk utvist Aleksandar Lukovic i det 74. minutt etter at han fikk sitt andre gulekort. Ca. 10 minutter senere handset serbiske Zdravko Kuzmanovic innenfor 16 meteren og fikk gult kort. Asamoah Gyan fra Ghana satte straffesparket sikkert i mål. Og stadiumet ekspoderte i vill jubel (litt vanskelig å sjeldne fra vuzuelaen, men det gikk an). Ghana vant fortjent. Sluttresultat: Serbia – Ghana 0 – 1.

Tyskland – Australia. Podloski scorer for Tyskland etter sju minutter. Det var mye Tyskland i 1. omgang noe som resulterte i et nytt tysk mål i det 26. spilleminutt. Målscorer var Klose. Men også Australia kom til enkelte avslutninger. Resultat ved pause: Tyskland – Australia 2 – 0. Australske Tim Cahill fikk direkte rødtkort etter 55 minutter. Taklingen av den tyske spilleren var grei nok, men et gultkort burde holdt. Thomas Müller scorer Tyskland sitt tredje mål etter 67 minutter.  Etter bare to minutter på banen lagde Cacau Tyskland sitt fjerde mål. Slutt resultat: Tyskland – Australia 4 – 0.