Fotball-VM 2010: Onsdag 16. juni

Her er dagens kamper i fotball-VM, onsdag 16. juni:

Honduras – Chile. Mye bra fotball. Begge lag har kommet til avslutninger, men det er Chile som dominerer. Det har resultert i at : Jean Beausejour lagde mål etter 34. minutter. Og etter dette målet blei det enda mer Chile. Pause: Honduras – Chile 0 – 1. Knakende god sjanse til Chile etter 20 min. i 2. omg. Det var mye enveiskjøring fra Chile. Illustrers godt ved det kommentatorene på TV2 kunne fortelle, at Chile hadde hatt ballen 2/3 av tiden samtidig som Honduras hadde løpt 13 km mer enn Chile (mye uten ball altså). Mange gode avslutninger av Chile, men ingen flere mål. Sluttresultat Honduras – Chile 0 – 1.

Spania – Sveits. Det var vel nærmest bare et lag på banen i 1.omgang, og det var Spania. Hardt press mot Sveits som foreløpig har klart å stå i mot, men jeg tror ikke de klarer dette presset i en omgang til. Pause: Spania – Sveits 0 – 0. Sveits overrasker med et mål bare 7 minutter ut i 2. omgang. Målscorer var Gelson Fernandes. Veldig god og spennende omgang der Spania måtte score mål. Dette klarte de ikke. Sveits storspilte og kom til mange gode avslutninger. Sluttresultat: Spania – Sveits 0 – 1.

Sør-Afrika – Uruguay. Artig  kamp. Skjer en del på begge ender av banen. Diego Forlán på Uruguay skyter fra 25m. For meg ser det ut som at den skal gå over mål. Men den var borti en sør-afrikansk spiller og duppen gjør at den går akkurat under tverrleggeren. Målet kom etter 24 minutter. Pauseresultat: Sør-Afrika – Paraguay 0 – 1. Bra spill, uten de altfor store sjansene. Meni det 75. minutt sparker den sør-aferikanske keeperen Khune ned Uruguays Suarez og får direkte rødtkort. Diego Forlán scorer sikkert på straffe etter 80 minutter. Og så begynte en del av de sør-afrikanske supporterne å gå. Men kampen er ikke ferdig før dommeren blåser i fløyta. Fire minutter på overtid scorer Álvaro Pereira for Paraguay. Sluttresultat Sør-Afrika – Uruguay 0 – 3.