Fotball-VM 2010: Torsdag 17. juni

Jeg fikk dessverre ikke sett dagens to første kamper, så da støtter jeg meg til andre kilder. Den siste kampen fikk jeg med meg på Viasat 4.

Argentina – Sør-Korea. Det startet tydeligvis greit for Argentina med et selvmål av Chu-Young etter 16 minutter. Så scoret Gonzalo Higuaín for Argentine etter 33 minutter. Lee Chung-Yong lagde mål for Sør-Korea i siste spilleminutt av 1. omgang. Pause Argentina – Sør-Korea 2 – 1. Så var det tid for Gonzalo Higuaín igjen, med mål etter både 76 og 80 minutters spilletid (Kilde VG.no). Slutt resulat: Argentina – Sør-Korea 4 – 1.

Hellas – Nigeria. Nigeria lager mål etter 15 minutter ved Kalu Uche. Godt og vel 15 minutter senere får Nigeria utvist Sani Kaita. Dimitrios Salpigidis scorer for Hellas i nest siste minutt av 1. omgang. Pause Hellas – Nigeria 1 – 1. Først etter 73 minutter avgjøres det hele ved mål av Vassilis Torosidis for Hellas (Kilde: VG.no). Sluttresultat: Hellas – Nigeria 2 – 1.

Frankrike – Mexico. Man kan ikke akkurat kalle 1. omgang fyrverki av en fotballkamp. Forholdsvis kjedelig omgang og lagene hadde i følge statistikken ballen omtrent like  mye. Pause: Frankrike – Mexico 0 – 0. Frankrike imponerer på ingen måte i dette VM. Derimot spilte Mexico bra, i alle fall mye bedre enn Frankrike, og Javier Hernández scoret etter 64 minutter. Mexico fikk, kankje et litt billig, straffe ett 79 minutter som Cuauhtémoc Blanco satte sikkert i mål. Slutt resultat: Frankrike – Mexico 0 – 2.