Fotball-VM 2010: Kamper tirsdag 22. juni

Vi er nå inne i siste runde av gruppespillet i fotball-VM. Det betyr at de to siste kampene i gruppene spilles parallelt slik at lagene ikke kan spille på resultater fra den andre kampen. Her er dagens kamper:

Mexico – Uruguay (gruppe A). Så vidt jeg har funnet ut skjedde det en del begge veier. Men det var Uruguay som lagde mål på tampen av 1. omgang ved Luis Suarez. Pause: Mexico – Uruguay 0 – 1. Selv om Mexico hadde noen sjanser, sto pauseresultatet seg. Sluttresultat: Mexico – Uruguay 0 – 1.

Frankrike – Sør-Afrika (gruppe A). Frankrike er kanskje ikke det mest motiverte laget og det har vært mye turbulens rundt laget den siste uka. Og det ga nok denne kampen litt preg av. De spilte på ingen måte så godt som man skal forvente av Frankrike. Derimot gjør Sør-Afrika det bra og scorer etter 20 minutter ved Bongani Khumalo.  Fem minutter senere får franske Yoann Gourcuff direkte rødtkort. Dette var nok i meste laget, men et klart gult var det i alle fall. Og etter 37 minutter scorer Sør-Afrika nok et mål, nå ved Mphela. Det er Sør-Afrika som fører denne kampen. Pause: Frankrike – Sør-Afrika 0 – 2. Sør-Afrika fortsatte sitt kjør i begynnelsen av 2. omgang, men dabbet av da Frankrike scoret ca. halvveis i omgangen ved Florent Malouda. Frankrike tok seg opp etter scoringen sin. Sør-Afrika kvikna til igjen i sluttminuttene og kjørte hardt mot franskemenne. En svært underholdende kamp. Sluttresultat: Frankrike – Sør-Afrika 1 – 2.

Nigeria – Sør-Korea (gruppe B). Kalu Uche scorer for Nigeria etter 11 minutter. Lee Jung-Soo utlikner for Sør-Korea etter 37 minutter. Pause: Nigeria – Sør-Korea 1 – 1. Sør-Korea scorer etter 48 minutter ved Park Chu-Young. Mens Yakubu Aiyegbeni utliknet etter 68 minutter for Nigeria. Sluttresultat: Nigeria – Sør-Korea 2 – 2.

Hellas – Argentina (gruppe B). En svært underholdende første omgang. Det var Argentina som styrte det meste og kom til mange svært gode avslutninger. Grekerne hadde også noe skudd mot argentinernes mål. Pause: Hellas – Argentina 0 – 0. Argentina fortsatte med den gode fotballen i 2. omgang. De var overlegne. Dette resulterte med mål etter 77 minutter ved Demichelis. Etter dette tar Argentina det roligere. De triller mye ball, men du verden hvor sikre de er på dette. Noen åpninger skaper et par gode sjanser som til slutt gir Argentina et nytt mål i siste spilleminutt, nå ved Martín Palermo. Er utrolig morsomt å se humøret og gleden Diego Maradonna viser fra trenerbenken. Sluttresultat: Hellas  – Argentina 0 – 2.

Det betyr at Uruguay og Mexico går videre fra gruppe A og Argentina og Sør-Korea går videre fra gruppe B.