Fotball-VM 2010: Dagens kamper – 8-delsfinaler – lørdag 26. juni

Da er gruppe spillet ferdig og i dag  starter de to første 8-delsfinalene. De første kampene i gruppespillet startet noe kjedelig, men tok seg heldigvis opp. I siste runde av gruppespillet var det i flere grupper svært åpen for hvem som ville gå videre.

Uruguay – Sør-Korea. Urugugay scorer allerede etter 9 minutter ved Luis Suarez. Pause: Uruguay – Sør-Korea 1 – 0. Lee Chung-Yong utlikner for Sør-Korea i andre omgang etter 68 minutter. Etter 80 minutter er det igjen Uruguay som går opp i ledelsen, også denne gangen ved Luis Suarez. Sluttresultat: Uruguay – Sør-Korea 2 – 1.

USA – Ghana. Ghana overrasket med en scoring allerede etter fem minutter. Jeg så ikke dette angrepet som noen stor sjanse egentlig, men plutselig hadde Kevin-Prince Boateng puttet ballen i mål. Det er Ghana som styrer store deler av omgangen, men USA kommer til et par gode avslutninger. Pause: USA – Ghana 0 – 1. USA starter 2. omgang med en kjempe sjanse og det er også de som styrer omgangen. Flere gode sjanser til USA. USA får straffe etter 62 minuter og stang inn for Landon Donovan. Ghana kommer mer med mot slutten av omgangen. Full tid: USA – Ghana 1 – 1. Ghana scorer tre minutter ut i første ekstraomgang ved Asamoah Gyan. Og det er Ghana som styrer store deler av ekstraomgangene. Men også USA pøser på med en del sjanser. Sluttresultat: USA – Ghana 1 – 2 (eeo).

Uruguay og Ghana er dermed videre til kvartfinalen og møtes fredag 2. juli.