Fotball-VM 2010: 8-delsfinale tirsdag 29. juni

De to siste åttendelsfinalene spilles tirsdag 29. juni. Fikk med meg den første på svenske SVT1, mens nr. 2 blir på TV2 HD.

Paraguay – Japan. Til tross for enkelte avslutninger for begge lag, var det ikke noen spennende første omgang. Lavt tempo. Egentlig rart at lagene ikke vil mer. Et av dem skal jo videre. Pause: Paraguay – Japan 0 – 0. Heller ikke de neste 45 minuttene var en rysare av en omgang. Lavt tempo, få sjanser. I en så kjedelig kamp føles det unødvendig å spille ekstraomganger. Fulltid: Paraguay – Japan 0 – 0. Er ikke imponert over hverken Paraguay eller Japan. Kjedelig ekstraomganger også. 120 minutter uten et eneste mål. Sluttresultat: Paraguay – Japan 0 – 0.

Straffespark. 1 – 0  Edgar Barreto (PAR). 1 – 1 Yasuhito Endo (JAP). 2 – 1 Lucas Barrios (PAR). 2 – 2 Makoto Hasebe (JAP). 3 – 2 Cristian Riveros (PAR). Japan bommer på sitt tredje straffe. 4 – 2 Nelson Valdez (PAR). 4 – 3 Keisuke Honda (JAP). 5 – 3 Oscar Cardozo (PAR). Paraguay vinner over Japen etter straffesparkkonkurranse.

Spania – Portugal. Flott åpning av begge lag. Offensiv fotball og langt mer spennende enn dagen første kamp kunne vise til. Kjempe sjanse til Portugal etter ca. 20 minutter. Flere gode sjanser til begge lag. Her blir det nok fort både et og to mål i 2. omgang. Pause: Spania – Portugal 0 – 0. Kjempe sjanse til Portugal etter 51 minutter. Det er Portugal som pøser på med angrep etter angrep. Knall sjanse til Spania etter 60 minutter. Spania inne i en veldig god periode som resulterer i mål av David Villa etter 62 minutter. Det er Spania som fører kampen og lager de største sjansene, men det blir ikke flere mål. Ricardo Costa på Portugal for rødt kort et minutt før fulltid etter hva som trolig var bruk av en albue. Vanslielig å se på reprisen. Sluttresultat: Spania – Portugal 1 – 0.

Dermed møtes Paraguay – Spania i kvartfinalen lørdag 3. juli.