Fotball-EM 2012: Kamper søndag 10. juni

Gruppe C spilte sine to første kamper i fotball-EM søndag 10. juni.

Spania – Italia (gruppe C). Det er Spania som starter mest offensivt. Godt angrep av Spania i det 11. minutt, men avslutning var noe tam. Italia har kommet mer inn i kampen og kommet til noen avslutninger. Knall avslutning etter 33 minutter og et par minutter senere, nok en sjanse til Italia. Spania har en del greie avslutninger på slutten av omgangen. Pause: Spania – Italia 0 – 0. Spania sparter best også i andre omgang. Italia scorer 0 – 1 på en kontring ved Di Natale etter 60 minutter. Bare tre minutter senere, er det Spania som utlikner til 1 – 1 ved Fabregas. Kjempe mulighet ved Torres rett etter at han blei byttet inn. Italia får også en veldig stor mulighet i det 77. minutt. Torres har hatt en del muligheter etter at han kom inn, rett over tverrleggeren i det 85. minutt. Knall mulighet til Italia etter 88 minutter. Sluttresultat: Spania – Italia 1 – 1 [NRK1]

Irland – Kroatia (gruppe C). Kroatia starter friskt og scorer 0 – 1 målet ved Mandžukic før det har gått 3 minutter. Litt fram og tilbake uten de veldig store sjansene. Irland får frispark utenfor 16 meteren til Kroatia etter 18 minutter, Ledger nikker 1 – 1 ballen i mål. Kroatia går opp i 1 – 2 ledelse etter 43 minutter ved Jelavic. Ny kjempe sjanse for Kroatia på overtid. Pause: Irland – Kroatia 1 – 2. Kroatia starter omgangen godt og Mandžukic scorer sitt andre mål for dagen etter 49 minutter. Det er Kroatia som styrer kampen. Kjempe sjanse til Irland på overtid. Sluttresultat: Irland – Kroatia 1 – 3. [TV 2]