Fotball-EM 2012: Finale søndag 1. juli

Finalen i fotball-EM blei spilt søndag 1. juli.

Spania – Italia. Spania åpner veldig bra og presser Italia godt. Silva gir Spania 1 – 0 ledelse etter 14 minutter. Italia prøver seg, men kommer ikke til like mange avslutninger som Spania. Alba øker Spania ledelse til 2 – 0 etter 41 minutter. Pause: Spania – Italia 2 – 0.  Italia kommer til en god sjanse rett etter avspark. Også Spania kommer til en god sjanse i åpningsminuttene. Motta blir skadd og båret av banen etter 61 minutter. Italia må spille resten av kampen med 10 mann. Torres øker Spanias ledelse til 3 – 0 etter 83 minutter. Mata øker Spanias ledelse ytterligere til 4 – 0 etter 88 minutter. Sluttresultat:  Spania – Italia 4 – 0. [TV 2]

Kjempe oppvisning av Spania og en vel fortjent seier. Gratulere så mye til de nye europa-mesterne.