Slik installerer du Netflix på Samsung Smart-TV fra 2011

OPPDATERING: Samsung har i dag, 19. oktober, oppdatert programvaren til modellene i 7- og 8-serien fra 2011 til å støtte Netflix.

Netflix er kommet til Norge. Til skuffelse for noen på grunn av lite innhold. Til irritasjon for andre fordi deres Samsung Smart-TV fra i fjor ikke støttes.

Samsung sin Facebook-side har fått mye pes for at det kun er deres Smart-TV fra 2012 (E-serien) som blir støttet med Netflix applikasjon her i Norge. I følge Flatpanels.dk gjelder dette også for kun for 2012-modellene til LG, Sony og Panasonic.

Hvor vanskelig skal det være å legge ut Netflix app’en til 2011-modellen, når den faktisk finnes i USA.

Jeg har en Samsung D8005 fra 2011 som hvor Netflix ikke støttes av Samsung i Norge. Men den amerikanske versjon kan installeres enkelt, dog mister man de norske app’ene.

Ta å åpne Smart Hub, trykk så Fast Forward, 2, 8, 9, Rewind og velg USA som land (fant dette på Avforums.com). De norske app’ene du har installert forsvinner og de amerikanske installeres.

Start Netflix og log deg inn. Alt fungerer helt fint. App’en er til og med på norsk!

På Samsung Norge sin Facebook-side sier de følgende om situasjonen:

Vi skjønner at dere vil ha Netflix til modeller fra 2011 (D-serien).

Per i dag kan vi dessverre ikke gi ut noen detaljer, men vi undersøker muligheten for å lansere appen til våre modeller fra 2011 (D-serien).

Nå har jeg riktig nok både Apple TV, PS3 og Xbox 360, så jeg skal nok greit kunne få bruke Netflix. Men synes det er svært dårlig av Samsung å ikke ville utnytte mulighetene Smart-TV har.

Hva synes dere om denne saken?


Foto: Skjermbilde fra Samsung D8005.

This entry was posted in hjelp, TV and tagged , , , . Bookmark the permalink.


49 Responses to Slik installerer du Netflix på Samsung Smart-TV fra 2011

 1. Kjetil says:

  Hei!

  Netflix finner du nå i 7 og 8-serien fra 2011! Det er mulig du må foreta en firmwareoppdatering for å få installert appen!

  mvh

  Kjetil
  Samsung Norge

  • Morten Ottestad says:

   Veldig bra! Irriterte meg veldig når jeg i går leste at netflix ikke kom på 2011 modellene. Ser at det nå fungerer supert på min 8005! Bra Samsung!

  • Tusen takk! Raskt jobbet det der.

  • Roar says:

   Hmm Funker ikke på min D6300. kommer det en fiks til denne snart og?

   fikk opp netflixappen ved å bytte til usa, men fikk ikke connectet.
   Så vet at appen finnes og fungerer til tven. :P

   • Kjetil says:

    Hei,

    6-serien fra 2011 får dessverre ikke Netflix i Norge. Modellene som er solgt i USA har et annet teknisk innhold enn de norske modellene, noe som gjør at Netflix ikke vil fungere/fungere dårlig på de norske.

    Mvh

    Kjetil
    Samsung Norge

    • Håkon Nilsen says:

     Dette er vel noe av det mest hårreisende jeg har hørt på lenge. Skammelig. Jeg betalte 14.000kr for denne TV’en, kunne lagt på 2.000kr til for å få et høyere serienummer og en sølvkant rundt skjermen, men lovnaden var at Smart-biten i TV’en var helt lik. Ren svindel når det ikke viser seg å stemme.

     Foreslår at du sparker noen mailer i riktig retning og får dette fikset, Kjetil fra Samsung Norge.

   • Maarten says:

    Hei Roar!

    Jeg har nøyaktig det samme problemet. Jeg ser Netflix, men tven får ikke kontakt med serveren. Har du funnet en løsning i mellomtiden?

    Kjetil:
    På hvilken måte er min tv annerledes enn USA-modellene? En enkel sjel som meg har problemer med å forstå at alle andre film-apper tydeligvis fungerer fint (spesielt Plex er et godt eksempel her, med topp funksjonalitet), men ikke netflix?

 2. Håkon Nilsen says:

  Jeg har en 6-serie fra Samsung og har fått installert Netflix med USA-knepet. Men den sier at det ikke er åpnet for å streame fra min lokasjon. Grr. Irriterende, forstår ikke hvorfor Samsung driver og begrenser mellom seriene sine – har du Smart TV så har du Smart TV.

 3. Knut says:

  Har en 8005 fra 2011, men ingen programvareoppdatering og ingen Netflix. Har også en 2012 modell, der er det OK.

  • Jeg har også en 8005 fra i fjor. Det var ikke noen programvareoppdatering på min TV heller. Men Netflix dukket opp etter at jeg hadde satt TVn min til USA og gikk tilbake til Norge igjen som beskrevet i dette innlegget.

 4. Pingback: Test av Netflix | Frank Eivinds verden

 5. Jan Åge says:

  Hei,

  Jeg har også en 8005 fra 2011, har brukt USA knepet, fikk opp netflix snarveien, den virket ikke. Gikk tilbake til Norge, men da forsvant den og jeg finner den ikke igjen. Har ikke mulighet til å velge programvareoppdatering da denne ikke er uthevet.

  Tips?

 6. Anne says:

  Forbannet skit!!! Da blir det ikke fler Samsunprodukter på meg.

 7. Trond says:

  hei, jeg har også en 8005-D fra 2011. Får opp app`n ved å bruke USA knepet,men når jeg stiller tv`n tilbake tin Norsk forsvinner app`n igjen.har også prøvd på software oppdatering men får beskjed om at det ikke er nødvendig med oppdatering.
  Lurer på hvilken software vers. som trengs, og om den er tilgjengelig for nedlasting til feks. usb.?
  mvh. Trond

  • Jeg fikk også beskjed om at oppdatering ikke var nødvending, men Netflix lå likevel i listen over ‘Anbefalt’.

   Programvare versjonen på min TV er 001021.

   Prøv å ta ut strømmen til TVen, vent et halvt minutts tid, og sett den inn igjen (aner ikke om det hjelper, men verdt et forsøk).

 8. Tobias Lundgren says:

  Kjøpt den dyreste 6-serien julen 2011, och spyr på Samsung når eg nu kjønna att Netflix ikke vill virke på min “nye” tv :( Uselt!!!

 9. Asle says:

  Er det mulig å instalere nettflix på samsung 9 serien?

 10. alexander says:

  Kjøpte en samsung UE46D6515. Hvordan får jeg inn netflix på denne?

 11. Frode says:

  Hei

  Joda det funket jo å få app’en på min tv, 2010 modell plasma 50″ husker ikke helt navnet (varemodellen) i hodet nå, men når jeg trykker på netflix app’en i tv så går alt i svart og ikke noe skjer

  Frode

 12. Petter says:

  Har akkurat fått en sånn i hus
  http://www.bristols.no/products/mk808-mini-tv-android-41
  Er meget fornøyd. Også kan man putte den i lomma og ta den med til venner, eller bruke den på en annen tv.
  Min kjære bror ønsker nå og overta denne, så da bytter jeg til denne
  http://www.bristols.no/products/mk802-iiis-android-mini-pc
  Da kan jeg bruke Android tlf som fjærnkontoll/ touchplate og spille det jeg ønsker av spill. Og ikke minst, mye billigere enn å drive å kjøpe ny tv hele tiden :)

 13. takk og mer takk… Har knotet i en time, og vips så havnet jeg på denne siden og alt løste seg. :-)

 14. Christer Falck says:

  Hei. Har lastet ned noe fra Samsungs side, men det er et .exe-program. Vet noen om det er det mulig å åpne det med Mac?

 15. Tor Arne Kasin says:

  Hei.
  Hva mener du med dette: Ta å åpne Smart Hub, trykk så Fast Forward, 2, 8, 9, Rewind og velg USA som land?

  Er ikke kjempe god i engelsk, hadde vært fint om du kunne forklart litt nærmere fordi jeg får ikke dette til?
  Har samsung tv med type nr UE46D8005.

  Mvh Tor Arne

  • Trykk på knappen på fjernkontrollen hvor det står Smart Hub. Deretter trykker du på hurtigspoling forover, 2, 8, 9, og hurtigspoling bakover.

   Nå trenger du strengt tatt ikke utføre denne operasjonen fordi Netflix nå støttes av Samsung SmartTV 2011-modellene.

 16. Skulle virkelig ønske man kunne kjøpe en TV hvor alle pengene var lagt i bildet!
  Jeg trenger ikke 3D, og trenger ikke smart-tv.
  Bruker mye heller en Android mini PC.
  Da kan jeg se Netflix, surfe, lese e-post, spille spill, bruke Facebook og laste ned ca 1 million apper fra Google Play store.
  Og i tillegg bruke valgfritt trådløst tastatur og mus.
  Også slipper jeg kjøpe ny TV stadig vekk.
  Har akkurat fått denne i hus, og er utrooolig fornøyd!
  http://samok.no/butikk/mini-pc-2/minix-neo-x7-mediaspiller/

 17. Bjørn Erik says:

  Hei

  Har en Samsung UE46ES5705 og får ikke inn netflix… Kan du hjelpe?

  Hilsen Bjørn Erik

 18. Kåre Olav says:

  Prøv en factory reset , det fixset mitt problem med netflix appen.

 19. Cato says:

  Hei.

  Har en Samsung UE50 D8005, men får ikke opp Netflix som alternativ… Bør jeg da forsøke en firmware-oppdatering eller “USA-varianten” først? I så fall hvordan får man gjort en firmwareoppdatering?

 20. Cato says:

  Klarte å laste inn USA som internettsted og da kommer Netflix opp som anbefalt. Når jeg nå trykker på den, blinker bare tv i ett sekund og går tilbake til “smart-hub” skjermen igjen. Forsøkte å laste ned fra samsung apps- da går skjermen i svart og jeg må slå av og på tv for å komme ut av det. Forsøkte å velge programvareoppdatering, men får da til svar at den ikke trenger ny oppdatering. Noen andre forslag eller må jeg innse at min Samsung faktisk ikke klarer å spille av Netflix og derfor må kjøpe meg en Apple tv til… (har allerede en på tv-stua, hvor Netflix fungerer strålende).

  • Det er litt rart synes jeg. Du har samme TV-modell (serie) som meg, bare 10 tommer større. Og hos meg funker Netflix greit.

   Prøv å velg Norge som land igjen. Gå inn på SMART HUB igjen og gå inn på Samsung Apps (oppe til høyre). Velg kategorien her Video, finn Netflix-appen der og installer.

   Om ikke det går, prøv Samsung på Facebook.

 21. Bjørn-Sigurd Akeland says:

  Hei. Hadde samme problem som deg Cato på 46D8005. Prøvde å oppdatere firm ware via TV men fikk autosvar at det ikke var nødvendig med oppdatering.

  Sjekket så samsung på internett via laptop, fant fram til tv & valgte firmware download. Fikk da en exe fil som skal lagres på usb pinne. kjør så exe fila fra pinnen. Det vil da pakked ut en katalog med ny firmware. Sett så USB pinnen i TV, finn valg for oppdatering av SW og velg oppdater fra USB.

  Etter det virker Netflix perfekt hos meg

 22. Merete says:

  Hei! Har en d6545. Er det slik at det ikke er noe jeg kan gjøre for å få netflix på den? Noe jeg kan kjøpe? Annet enn ny og bedre tv?

  • 6-serien har dessverre ikke støtte for Netflix appen. Et alternativ kan jo være å kjøpe en Apple TV (ca. 700kr) eller liknende. Jeg har det til begge TV’ne mine (hvor den ene er usmart).

   • Merete says:

    Takk for svar – selv om det ikke var det svaret jeg ønsket. Er “litt” forbanna på Samsung – var absolutt ikke forespeilet ved kjøp at dette var en type sekunda vare. Men det er det jo. Føler meg litt lurt.

    Eneste positive var at jeg ikke er en fullstendig tekno-idiot som har blitt antydet da jeg ikke fikk til netflix på smart-tv’n 

    • Ja, det er irriterende. Jeg kjøpte en av toppmodellene, D8005, i 2011. Den får ikke TV 2 Sumo appen som kom i år og vil heller ikke takle den nye NRK nett-TV appen som kommer til sommeren. Her må man ha 2012 eller nye modell.

     Jeg trodde at man med Smart-TV kunne få ny funksjonalitet uten å måtte bytte hele tiden, men det er tydeligvis ikke tilfelle.

 23. jens rye says:

  Hei.

  Har en Samsung 46″ 3D LED Smart TV UE46D7005lxxe fra 2012 å er ikke i stand til å finne netflix appen i samsung apps.

  Noen forslag

Legg igjen kommentar