Retro anmeldelse: Olympic Winter Games Lillehammer 1994 (Sega Mega Drive)

Olympic Winter Games - Lillehammer 1994

De 17. olympiske vinterleker på Lillehammer i 1994 var en fantastisk flott sportsfest som varte i 16 dager. Ikke bare var det et godt arragenment, men Norge kom som nr. 2 på medaljeoversikten (og hadde flest medaljer totalt).

Men gode vinterleker i virkeligheten, trenger nødvendigvis ikke resultere i et godt TV-spill. Olympic Winter Games Lillehammer 1994 på Sega Mega Driver er et spill du glatt kan hoppe over. Har du muligheten til å spille Winter Games på Commodore 64, bør du gå for det spillet i steden for.

Grunnen til at jeg ikke er fornøyd med dette spillet, er at kontrollen ikke fungerer i det hele tatt. Verst er det i de alpine grenene. Har ennå til gode å komme greit i mål. Kontrollen fungere best i bob/aking.

Lillehammer ’94 består av 10 grener, i alle fall på papiret. Det er Utfor, Aking, Kulekjøring, Super G, Bob, Hopp, Skiskyting, Storslalåm, Kortbaneløp på skøyter og Slalåm.

Og her kommer innvending nummer to. 40% av spillet består av nedoverski. Grenene utfor, Super G, storslalåm og slalåm går så å si ut på akkurat det samme; å bevege seg nedover en bakke gjennom porter. Det gir lite variasjon og når kontrollen i tillegg ikke er god i det hele tatt, ja, da blir ikke dette bra.

Skiskyting kunne vært veldig gøy. Å bevege seg på skia går fint, men når det kommer til skytinga fungerer ikke kontrollen i det hele tatt. Det er nærmest umulig å holde sikte i ro og jeg er glad om jeg i det hele tatt treffer et par ganger i løpet av et renn.

Grenene jeg liker best er bob og aking, teknisk sett er det akkurat samme å spille. Så en av grenene hadde kanskje holdt. Men her er det i alle fall mulig å perfeksjonere ferdighetene sine til stadig å få bedre løpstider. Kontrollen fungerer veldig godt.

Olympic Winter Games - Lillehammer 1994 Olympic Winter Games - Lillehammer 1994

Men et par ting skal Lillehammer ’94 ha. Det var det første offisielle vinter-OL spillet og bruker maskotene Kristin & Håkon og den offisielle Lillehammer-logoen for det de er verdt. Det gjør selvsagt spillet mer autentisk. I tillegg brukes piktogrammene (helleristningene) som representerer de ulike grenene det konkurreres i. Du får også menyene på norsk og det er mulig å skrive navnet sitt med de særnorske bokstavene æøå, noe som hører med til sjeldenhet i TV-spillverden.

Men dette til tross, er ikke nok for å gjøre Olympic Winter Games Lillehammer 1994 til et godt spill. Du går ikke glipp av stort om du hopper over dette spillet.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.