Fotball VM 2014: Lørdag 14. juni

Lørdag 14. juni er det guppe C og D som spiller sine første kamper i fotball-VM.

Colombia – Hellas (gruppe C). Colombia starter bra og er det første laget som lager mål ved Armero etter 5′. Sánchez (Colombia) gultkort etter 26′. Hellas kommer med flere gode angrep etter hvert, men det er Colombia som har taket på kampen. Pause: Colombia – Hellas 0 – 0. Begge lag med gode angrep i åpningsminuttene av 2. omgang. Gultkort til Papastathopoulos (Hellas) 52′. Enda et gult kort til Hellas noen minutter senere, Salpingidis 55′. Colombia presser og scorer på nytt etter 58 minutter ved Gutiérrez på en corner. Hellas med et knallskudd i tverrleggeren etter 63′, nesten rart at den ikke gikk inn. Colombia avslutter kampen med å score sitt tredje mål, to minutter på overtid. Målscorer er Rodríguez. Sluttresultat: Colombia – Hellas 3 – 0.

Uruguay – Costa Rica (gruppe D). To gjevngode lag i åpningsminuttene. Costa Rica kommer til et godt angrep etter 14 minutter, men blir riktig avblåst for offside. Uruguay får straffe etter 24 minutter og Cavani setter ballen fint i mål. Uruguay har forholdsvis kontroll på omgangen. Pause: Uruguay – Costa Rica 1 – 0. Stor sjanse til Costa Rica etter 50′. Costa Rica kommer med et godt angrep etter 54 minutter og Campbell putter ballen i mål. Så går det bare noen minutter og Costa Rica scorer enda et mål, Gargano 57′. Gult kort til Cáceres (Uruguay) 81′. Costa Rica er ikke ferdige og etter 84 minutter er det Cáceres som scorer. Pereira (Uruguay) får direkte rødt kort på overtid 94′ etter å ha sparket Campbell rett ned. Sluttresultat: Uruguay – Costa Rica 1 – 3.

England – Italia (gruppe D). Det er forholdsvis gjevnt i begynnelsen av kampen. Begge lag kommer med angrep uten de alt for store sjansene. Men etter 34 minutter er det Italia som scorer ved Marchisio. Det går bare noen minutter før England utlikner ved Sturridge etter 37′. I gledesrusen klarer den engelske fysioterapauten Gary Lewin å få ankelen ut av ledd og må fraktes bort på båre. Pause: England – Italia 1 – 1.  England starter best, men etter 50 minutter er det Italia som scorer ved Balotelli. England prøver å presse uten at det resulterer i noe. Sterling (England) gult kort to minutter på overtid.
Sluttresultat: England – Italia 1 – 2.

Elfenbenkysten – Japan (gruppe C). Sluttresultat: Elfenbenkysten – Japan 2 – 1. [så ikke kampen]