Fotball-VM 2014: Åttedelsfinaler lørdag 28. juni

Gruppespillet er over og det er klart for finalespillet. Lørdag 28. juni spilles de to første åttedelsfinalene.

Brasil – Chile. Brasil starter friskt, men Chile henger med.  Frispark til Brasil rett utenfor Chiles 16 meter etter 14, men blir grei keepermat. Gult kort til Mena (Chile) etter 17′. Hjernespark til Brasil etter 18 minutter som Luiz setter i mål. Sanchez scorer for Chile etter 32 minutter. Flott angrep og kjempe sjanse til Brasil etter 35 minutter. Nok en god sjanse til Brasil etter 39′. Silva (Chile) gult etter 41′. Brasil med knallskudd fra langt hold etter 42′. Pause: Brasil – Chile 1 – 1. Hulk setter ballen i mål etter 55 minutter, men blir i stedenfor avblåst for en mulig hands og får også gult kort. Gustavo (Brasil) gult etter 60′. Knallsjanse til Chile etter 64′. Chile presser i sluttminuttene. Resultat fulltid: Brasil – Chile 1 – 1. Brasil går rett i angrep i begynnelsen av 1. ekstra omgang. Jo (Brasil) får gult kort etter 93 minutter etter et sammenstøt med Chiles keeper.  Brasil presser veldig. Gult til Pinilla (Chile) etter 102′. Alves (Brasil) gult etter 105′. Pause eeo: Brasil – Chile 1 – 1. En del småskader i begynnelsen av 2. ekstra omgang.  Chile får et knallskudd i tverrleggeren til Brasil i sluttminuttet. Brasil skyter på utsiden et minutt på overtid. Sluttresultat etter ekstra omganger: Brasil – Chile 1 – 1. Straffespark konkurranse er unødvendig spennende med både bom, gode redninger og stolpeskudd. Brasil vinner 3 – 2 over Chile på straffespark og går dermed videre til kvarfinalen.

Colombia – Uruguay. Lagene har startet forholdsvis gjevnt uten de altfor store sjansene de 15 første minuttene. Rodriguez setter ballen nydelig i mål for Colombia etter 28 minutter. Pause: Colombia – Uruguay 1 – 0. Rodriguez setter inn sitt andre mål for dagen for Colombia etter 50 minutter. Gimenez (Uruguay) gult etter 55′. Grei sjanse for Uruguay etter 59′. Nok et godt skudd for Uruguay etter 64′. Lugano på Uruguays innbytterbenk får gult kort etter 77 minutter for å klage på dommeren.
Sluttresultat: Colombia – Uruguay 2 – 0.

Det betyr at Brasil møter Colombia i kvartfinale fredag 4. juli.