Fotball-VM 2014: Åttedelsfinaler søndag 29. juni

Søndag 29. juni er det andre runde med åttedelsfinaler i fotball-VM:

Nederland – Mexico. Begge lag med et par sjanser i åpningsminuttene. Spennende angrep av Mexico etter 17 minutter og ballen går rett på utsiden av det nederlanske målet. God sjanse. Nok et angrep av Mexico etter 20′, litt ustabilt nederlansk forsvar. Nederland kom til avslutning etter 27′. Dårlig pasning av Mexico fører til en liten sjanse for Nederland på overtid. Nederland skulle kanskje hatt et straffespark. Pause: Nederland – Mexico 0 – 0. 2. omgang er bare tre minutter gammel når dos Santos nesten ut av ingenting scorer for Mexico. Nederland har en kjempe sjanse på et hjørnespark etter 57 minutter, men den mexicanske keeperen Ochoa redder på streken. Nederland har mye mer tempo i spillet sitt nå etter at Mexico lagde mål. Bra angrep av Nederland ett 74′. Nederland for hjørnespark etter 88 minutter og Sneijder knaller ballen i mål. Nederland får en noe billig (etter min mening) straffespark to minutter på overtid. Huntelaar setter ballen trygt i mål. Márquez fikk gult kort på forseelsen som førte til straffesparket, mens Guardado får gult for å ha protestert må det (begge Mexico).
Sluttresultat: Nederland Mexico 2 – 1

Costa Rica – Hellas. Det er Costa Rica som innhar ballen mest i åpningsminuttene. Synes kampen er litt kjedelig. Costa Rica får er frispark rett utenfor Hellas’ 16-meter, men blir ikke noe ut av det. Samaris (Hellas) gult kort etter 36. Kjempe sjanse til Hellas etter 37′. Duarte (Costa Rica) gult etter 42′. Gresk frispark på utsiden av Costa Ricas 16-meter, lett keepermat. Pause: Costa Rica – Hellas 0 – 0. Hellas starter veldig godt. Tejeda (Costa Rica) gult etter 48′. Costa Rica scorer etter 52 minutter ved Ruiz. Granados (Costa Rica) får gult etter 56′. Duarte (Costa Rica) får sitt andre gule kort for dagen og må forlate banen (med rødt kort). Gult til Ruiz (Costa Rica) etter 70′. Manolas (Hellas) gult etter72′. Navas (Costa Rica) gult kort etter 90′. Hellas scorer et minutt på overtid ved Papastathopoulos. Resultat etter full tid: Costa Rica – Hellas 1 – 1. Hellas spiller veldig godt i 1. eeo med flere gode angrep. Men Costa Rica kommer også til fler avslutninger. Resultat etter ekstra omganger: Costa – Rica 1 – 1. Costa Rica vinner 5 – 3 over Hellas etter straffespark konkurranse.