Fotball-VM 2014: Kvartfinaler fredag 4. juli

De to første kvartfinalene i fotball-VM spilles fredag 4. juli.

Frankrike –  Tyskland. Tyskland åpner best og de som presser. Frankrike får den første store sjansen i kampen etter 7′. Hummels scorer for Tyskland etter 12 minutter. Mulig tysk straffe etter 24′. God sjanse til Frankrike etter 34 minutter. Tyskland spiller godt, men Frankrike kommer også til sjanser. Pause: Frankrike – Tyskland 0 – 1. Frankrike åpner bra Khedira (Tyskland) gult etter 54′. Frankrike grei avslutning etter 76′. Frankrike presser. Schweinsteiger (Tyskland) gult etter 80′. Godt angrep av Tyskland etter 81′. Frankrike med kjempe sjanse 4 minutter på overtid. Sluttresultat: Frankrike – Tyskland 0 – 1

Brasil – Colombia. Brasil åpner friskt. Etter 7 minutter får de et hjørnespark som Silva setter i mål. Knall sjanse til Colombia etter 11′. Brasil spiller veldig godt og kommer med angrep etter angrep. Gode skudd mot mål etter 19′. Nok en god sjanse etter  28′. Pause: Brasil – Colombia 1 – 0. Lagene starter offensivt. Silva (Brasil) gult kort etter 64′. Høyt tempo. Rodriguez (Colombia) gult etter 67′. Frispark til Brasil som Luiz setter direkte i mål etter 68 minutter. Yepes (Colombia) gult etter 72′. Den brasilianske keeperen Cesar får gult kort etter 78 minutter og som gir straffe til Colombia. Rodriguez setter ballen i mål. Colombia får en ny giv etter scoringen sin. Sluttresultat: Brasil – Colombia 2 – 1.

Det betyr at Brasil – Tyskland spiller semifinale 8. juli.