Fotball-VM 2014: Semifinale onsdag 9. juli

I dag onsdag 9. juli spilles den andre semifinalen. Vinneren møter Tyskland i finalen søndag 13. juli.

Nederland – Argentina. Nederland åpner med mest ballbesittelse, men tempoet er lavt og det skjer egentlig ganske lite den første halvtimen. En liten ‘pause’ etter at Mascherano (Argentina) går ned for telling etter en hodeduell ett 27′. Martins (Nederland) gult kort etter 44′. Pause: Nederland – Argentina 0 – 0. Demichelis (Argentina) gult etter 49′. Også 2. omgangen er foreløpig rolig. Det er ikke så veldig mye som skjer. Begge lagen kommer opp til hverandres 16-metre, men det hele avsluttes med halvskudd som ikke blir til noe særlig. Argentina setter ballen i nettveggen etter 75 minutter, det så ut som det var mål. Mer tempo mot slutten av omgangen. Begge lag har fått til avslutninger. Nederland får et godt til godt angrep på overtid, men ballen går på utsiden. Nederland kjører veldig. Resultat fulltid: Nedeland – Argentina 0 – 0. Det er Nederland som presser mest. Pause eeo: Nedeland – Argentina 0 – 0. Zabaleta (Argentina) får seg en kratig smell etter en duell etter 107′. Blir liggende, men innpå igjen etter litt behandling. God sjanse til Argentina etter 115 minutter. Ny sjanse to minutter senere. Nederland lykkes også med en avslutning i sluttminuttet.
Sluttresultat etter ekstra omganger: Nederland – Argentina 0 – 0.

Straffaspark: Nederland – Argentina 2 – 4.

Det betyr at Tyskland – Argentina spiller VM-finale søndag 13. juli, mens Brasil – Nederland spiller bronsefinale lørdag 12. juli.