Fotball-EM 2016: 25. juni – åttedelsfinaler

Da er det klart for åttedelsfinaler i fotball-EM. Tre kamper spilles lørdag 25. juni.

Sveits – Polen. Kampen har knapt var i noen sekunder, før Polen får sin første store målsjanse. Polen presser bra i åpningsminuttene og har allerede hatt flere gode sjanser. Sveits overtar spillet litt mer etter 5-10 minutter. Grei cornervariant av Polen etter 18 minutter, går over mål. Grei sjanes til Polen ved corner etter 28 minutter. Veldig god heading til Sveits etter 34, riktig nok rett på keeper. Godt angrep av Polen og Błaszczykowski setter ballen i mål etter 39 minutter. God sjanse til Sveits første minutt ut i 2. omgang. Godt skudd mot mål av Polen etter 49 minutter. Knallskudd av Sveits etter 50. Etter 52 var det Polen sin tur til å få et knallskudd. God sveitsisk sjanse etter 73 minutter. Sveits skyter rett i tverrleggeren etter 78. Etter 82 minutter setter Shaqiri for Sveits ballen i mål med et brassespark. EMs vakreste så langt! Etter ordinærtid: Sveits – Polen 1 – 1.  Begge lag klarer å skape en del sjanser, men er nok litt slitne. Sveits åpner 2. ekstra omgang med et greit angrep. Sveits presser på og får til en del gode avslutninger. Nok et godt skudd for Sveits etter 112 minutter, men god redning av den polske keeperen. Utrolig god sjanse til Sveits etter 117 minutter. God polsk sjanse etter 119. 1 – 1 etter ekstra omganger.  Polen går til kvartfinale etter å ha vunnet 4 – 5 over Sveits på straffe.

Wales – Nord-Irland. En forholdsvis rolig 1. omgang uten de store sjansene. Wales setter riktig nok ballen i mål etter 18 minutter, men avblåses helt riktig for offside. God sjanse for Wales etter 52 minutter. Frispark til Wales etter 56 minutter fra 27 meter, knallskudd rett på keeper. Mål til Wales etter 74 minutter, og det er Nord-Irland som laget det. Sluttresultat: Wales – Nord-Irland 1 – 0.

Kroatia – Portugal. Det har vel ikke vært det helt store i åpningsminuttene. Portugal som har hatt det mest offensive spillet. Kampens første mulighet kom til nettopp Portugal etter 24 minutter. Grei avslutning av Kroatia etter 28. En litt kjedelig 1. omgang. God kroatisk mulighet etter 51 minutter. Kroatia som har det beste spillet i begynnelsen av 2. omgang. Kjempe sjanse til Kroatia etter 61 minutter. Portugal prøver seg stadig mer og mer. Etter ordinærtid: Kroatia – Portugal 0 – 0. En litt sleivete avslutning av Kroatia etter 96 minutter. Det skjedde ikke stort i 1. ekstra omgang. God mulighet til Kroatia på en corner etter 112 minutter. To gode sjanser til Kroatia etter 115. Portugal kontrer og scorer etter 116 minutter ved Quaresma. Kroatia med en god mulighet ved 118.  Knallsjanse til Kroatia minuttet på overtid.  Sluttresultat: Kroatia – Portugal 0 – 1 e.e.o