Fotball-EM 2016: 30. juni – kvartfinale

Den første kvartfinalen blei spilt torsdag 30. juni.

Polen – Portugal.  Kampen har ikke rukket å bli to minutter før Lewandowski setter ballen i mål etter et fint polsk angrep. Portugiserne har ikke vært så ivrige og kun kommet til halvsjanser. Polsk skudd på utsiden etter 14. God polsk kontring etter 16 minutter. God angrep av Portugal etter 33 minutter som ender med mål ved Sanches. Ganske gjevnspilt 1. omgang. Har ikke vært det helt store spillet eller de store sjanse de første 20 minuttene av 2. omgang. Nesten selvmål for Polen etter 83 minutter. En litt kjedelig 2. omgang. Etter full tid: Polen – Portugal 1 – 1. Portugal dominerer 1. ekstra omgang uten å skape det helt store. Det kom en publikummer løpende ut på banen etter 109 minutter, det mest spennende i 2. ekstra omgang. Kjedelig kamp. Resultat etter ekstraomganger: Polen – Portugal 1 –  1. Portugal vinner 5 – 4 på straffespark og møter enten Wales eller Belgia i semifinale 6. juli.