Fotball-EM 2016: 3. juli – kvartfinale

Den siste kvartfinalen spilles søndag 3. juli.

Frankrike – Island. Fransk frispark på islandsk banehalvdel etter 1  minutt, blir ikke noe ut av det. Island avslutter mot mål etter 3. Ikke så stor sjanse, men likevel. Farlig sjanse til Frankrike etter 5 minutter. Frankrike presser på med nytt angrep minuttet etter. En litt svak avslutning for Island etter 9. Bra angrep av Frankrike og Giroud setter ballen i mål etter 12 minutter. Frankrike får corner og Pogba setter ballen i mål etter 19 minutter. God islandsk sjanse etter 24 minutter. Fint fransk angrep og godt skudd av Payet som går i mål etter 43 minutter. Pent fransk mål etter 44 minutter ved Griezmann. Pause 4 – 0. Det starter noe roligere i 2. omgang. Grei fransk sjanse etter 50. Island i angrep etter 56 minutterhvor Sigþórsson setter ballen i mål. Frankrike er for sterke i kveld og setter inn sitt femte mål ved Giroud etter 59. God corner og sjanse til Island etter 62. Bra angrep til Frankrike eter 69, men de får liksom ikke avsluttet. Islandsk angrep og nesten ut av ingenting nikker Bjarnason ballen i mål (5-2) etter 84 minutter. Sluttresultat: Frankrike – Island 5 – 2.

Det betyr at Tyskland – Frankrike i semifinale torsdag 7. juli.