Hvorfor gir is smerter i hodet?

Jeg er en av de som for vondt i hodet etter å ha spist noe is litt for raskt. Det er akkurat som om at hodet blir raskt nedkjølt og smerten er stikkende. Det er fryktelig vondt når det står på, men er heldigvis over i løpet av et par minutter. De i familien min som ikke får dette, synes det selvfølgelig er artig når jeg har mine anfall.

Vel, i det nyeste nummeret av Illustert Vitenskap – nr. 5, står det følgende:
Smertene oppstår når isen avkjøler muskulaturen og blodkar i munnen og ansiktet. Det fører til at blodkarene raskt trekker seg sammen og senere utvider seg. Den endrede blodsirkulasjonen gir raskt forandring i stoffskiftet, og det frigis smerteframkallende stoffskifteprodukter.

Så nå vet du hva du skal si til dem som ler av deg neste gang du får ishodepine.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: