Blu-ray: 20 Million Miles To Earth

20 Million Miles To Earth kom i 1957 og er filmet i sort-hvitt. Det var to grunner til dette. Den viktigste var kanskje økonomisk. Filmen ville nemlig vært filmet i farget hvis det hadde vært penger til det. Den andre grunnen var at det var enklere å få til en del effekter i sort-hvitt enn i farger.

Filmen starter med at et amerikansk romskip styret i havet rett utenfor Sicilia, Italia. Noen fiskere klarer å redde et par personer fra romskipet. En gutt finner også en beholder som inneholder biologisk materiale som viser seg å være et levende vesen. Grunnet forholdene her på jorden, vokser dette vesenet rask og klarer å rømme. Og her forsetter filmen, nemlig å få tak i vesenet som har rømt.

Det er vanskelig å sammenlikne denne filmen med en film fra nyere tid. Eldre filmer har et mye roligere tempo en nye. Men det er uansett greit og utvide sin filmhorisont.

Denne Blu-ray versjonen er 50th Anniversary Edition og inneholder både den orginale sort-hvitt versjonen og en ny farget versjon. Det går an å bytte mellom de to versjonen mens man ser filmen. Det er fint å se hvor godt en fargelegging av en sort-hvitt film fungerer og en av dokumentarene på disken tar for seg dette.

Disken inneholder følgende bonus materiale:

  • Digital sneak peak of 20 Million Miles More comic book
  • Remembering 20 Million Miles To Earth
  • Tim Burton sits down with Ray Harryhausen
  • Interview with Joan Taylor
  • The colorization process
  • David Schecter on film music’s unsung hero

Jeg så 20 Million Miles To Earth på Blu-ray importert fra USA. Filmen er regionfri og dermed svært import vennlig. Filmen kan kjøpes fra Amazon.com.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: