NRK kan nå podkaste radioprogrammer med musikk

NRK inngikk denne uka ny avtale med TONO. Det gjør at de nå kan podkaste radioprogrammer som inneholder inntil 70% musikk. Dette er veldig gode nyheter og unikt i europeisk sammenheng. Avtalen vil også innebære at flere TV programmer kan legges ut.

Olav Nyhus, juridisk direktør i NRK, sier at de fleste andre allmennkringkastere i Europa misunner NRK for å ha fått til avtalen, som tar opp i seg den digitale utviklingen.

Nyhus sier den er en av de aller beste rettighetsavtalene blant medlemmene i den europeiske allmennkringkastingsunionen EBU.

– Avtalen er tidsriktig og moderne. BBC har signalisert at de er interessert i å høre mer om den, sier Nyhus.

Jeg håper at NRK vil legge ut podkaster både med og uten musikk. Noen programmer fungerer best uten musikk, mens andre som for eksempel P.I.L.S. ( som jeg med glede ser at NRK allerede har lagt ut), er avhengig av at musikk spilles. Jeg laster fast ned flere av NRKs podkster og gleder meg til at tilbudet utvides.

Herreavdelingen, 20 spørsmål, Nostalgia og Hallo i uken er andre programmer jeg med glede kunne tenke meg å høre med musikk.

NRK sitt podkast tilbud er allerede veldig bra, men vil bli bedre som følge av den nye avtalen. Så dette er bra for det podkastlyttende folk.

Kilde: NRK.no og NRKbeta.no

Andre som har omtalt saken: VG.no og Dagbladet.no

4 thoughts on “NRK kan nå podkaste radioprogrammer med musikk

 • 17/11/2008 at 21:50
  Permalink

  Dette er jo sikkelig dumt. Programmer som FK Sport og FK Fotball hvor kun snakk og kommentarer er av interesse. Musikken er bare program-fyll. Eller buljong-par på skøytespråket. Har aldri giddet å høre på programmene “live”, men ventet på podcasten – så jeg kan kun nyte det som programmet egentlig handler om. Så kan jeg høre på musikk en annen gang.

  Reply
 • 23/11/2008 at 11:43
  Permalink

  Flott med litt musikk ja!!! Jeg ble glad da jeg så det!
  Til Sigurd over her så tror jeg at de skal legge ut podcaster med òg uten musikk! Så du har valget! ….tror jeg;)

  Reply
 • 26/11/2008 at 09:24
  Permalink

  Håper virkelig begge versjonene legges ut, men har mine tvil. Hvorfor skulle noen bruke tid på å redigere bort musikken? NRK burde likevel gjøre det. Da ville de få et inntrykk av hva folk faktisk ønsker. Selv priser jeg meg lykkelig over at programmer som tidligere “kommisjonen” på Kanal 24 og nåværende “misjonen” på P4 legges ut uten musikk. Og selvsagt uten reklame. Det som på radioen er 2 timer med til tider ulidelig kjedelig musikk og ditto reklame er nå ca 45 minutters komprimert kvalitetsunderholdning. For min del er podcast’ene uten musikk et strålende tilbud. For laster man ned en podcast så er det jo som regel for å høre et program, og ikke for å få ørene fulle av musikk man ikke har bedt om.

  Reply
 • Pingback: Frank Eivinds verden » Blog Archive » Last ned alle Beatles låtene gratis fra NRK!

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: