NRK sender Vancouver OL i HD

NRK har hatt to sender i HD hittil. Det var åpnings- og avslutningseremonien i Beijing OL i august 2008. Den gang var sendingen bare tilgjengelig hos RiksTV, men til neste år vil det være tilgjengelig hos alle operatørene som vil sende OL i HD.

Under prøvesendingene i fjor blei NRK1 og NRK2 slått sammen til en kanal, mens NRK3 blei sendt med lavere bitrate for at NRK kunne sende i HD. Men slik blir det ikke neste år. Da er nemlig alle analoge sendere slått av og NRK vil dermed ha mulighet til å sende en kanal i HD og to i vanlig kvalitet. Men hvis man først kan klage litt, så er det dessverre kun direkte sendingene som går i HD. NRK har ennå ikke infrastruktur til å sende opptak i HD.

I løpet av 2010 vil flere programmer sendes i HD på NRK, og jeg håper at det ikke bare blir sånn dann og vann, og ukesvis mellom hver gang. NRK har mange innkjøpte programmer som er produsert i HD og jeg håper de sender så mye som mulig i HD.

Arild Hellgren som er teknologidirektør i NRK sier dette:

Høsten 2010 tar vi sikte på å sende enkelt programmer i HD på NRK. Flere av våre egenproduksjoner blir produsert i HD, slik blant annet Himmelblå ble. Disse typer dramaserier kan være blant det du får se i HD til høsten.

Kilde: Teknofil.no

Aktuell lesning: Hvorfor er det så få norske HD kanaler?

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: