Alexander Rybak videre

alexander_rybak_semifinale
(Bilde tatt fra egen TV-skjerm)

Alexander Rybak gjorde en veldig god framførelse i kveld og gikk greit videre. Men 10 av 19 skulle jo videre, og det var jo ikke så mange andre fengende låter heller da, borsett fra “Fairytale“.

Alexander Rybak som blei 23 år i går har vært i litt hardt vær de siste dagene. Da jeg først leste de dramatiske overskriftene hørtes det jo ikke så bra ut. Men så blei det jo fort klart at det som blei omtalt som vodkafest egentlig var en intervju avtale NRK hadde hatt med overdommer Philipp Kirkorov i lang tid. Snakk om storm i vodkaglass, tomt sådann. Også TV-direktøren i EBU, Bjørn Erichsen var raskt ute og kommenterte saken:

Han kan invitere hvem han vil og han kan drikke vin med hvem han vil. Det er ikke ulovlig og ingen skandale. Vi kan ikke sette jurymedlemmene i fengsel eller en lukket boks, heller.

Lillebjørn Nilsen hadde dette å si om hvordan Rybak framfører Fairytale:

Det første jeg la merke til da jeg hørte «Fairytale», var at han bruker fiolin-«hooket» fra slåtten «Fanitullen». Men istedet for å spille det i dur, som er vanlig, gjør Alexander det i moll. Og det er svært avansert på ei vanlig fele.

Sammen med Norge, gikk i kveld følgende land videre til finalen på lørdag 16. mai: Aserbajdsjan, Kroatia, Ukraina, Litauen, Albania, Moldova, Danmark, Estland og Hellas.

Selvfølgelig måtte det gjøres svært spennende med at Norge blei åpnet som nr. 9. Var nærvøs et lite øyeblikk der ja.

Oppdatering: I natt blei det trukker hvilken rekkefølge deltakerene skal spille i på finalen lørdag. Alexander Rybak blir artist nr. 20 (av 25) som skal spille. Da blir han en av de siste sangene som spilles og forhåpentligvis den folk husker når de skal stemme.

En av hoveddommerene Philipp Kirkorov kommer til å trekke seg etter “bråket” rundt den beryktede “vodkafesten”. Han gjør dette for “at folk skal tenke at han har hjulpet sine venner hvis Sakis Rouvas eller Aleksander Rybak vinner“.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: