2 millioner så MGP-finalen

alexander_rybak_oppsummering

En kort oppsummering over MPG-relaterte saker sin finalen i Eurovision Song Contest.

Rett over 2 millioner nordmenn så at Alexander Rybak vant Melodi Grand Prix forrige lørdag. Og det toppet seg rundt halv-elleve da Fairytale blei framført. Denne finalen er det 9. mest sette programmet i norsk TV-historie sidene målingene startet i 1992.

Allerede nå er jakten i gang på hvem som skal lede neste års finale i Norge. Det er vel mye som kan tyde på at det blir to programleder, en mann og en dame. Og et krav skal hvist nok være at de behersker både engelsk og fransk.

Neste års MGP finale kolliderer med finalen i Champions League 22. mai. Og dette kan bli et lite problem som de nå jobber med. EBU står for distribusjonen av signaler til begge arragementene. Viasat som har rettigheten til Champions League vil gjerne flytte MGP-finalen, og NRK har vært inne på samme tanke.

Synnøve Svabø har jo vært i litt hardt vær etter sin kommentering, og en god del byttet til SVT. Selv om en god del var lei har Svabøs avbryting av poengutdelingen, var det nok mange som byttet kanal for å se hva svenskene sa om den norske seieren. Jeg har ofte gjort dette på vinteridretten, da vi banker svenskene langt ned i støvlene. Alltid gøy å høre svenskenes reaksjoner til norsk seier og svensk nederlag. Noen som husker da Brink ikke hadde mer krefter igjen?

For de som ville se årets finale i HD, måtte de ty til svenske SVT HD. Men til neste år ser det ut til at man kan se finalen i HD på NRK. Sendingene vil i alle fall gå over bakkenettet, men vil også bli tilbudt andre distributører som Viasat og Canal Digital.

Så dette avslutter da min lille dekning av MGP for 2009.

Oppdatering: 25.000 VG-lesere har stemt på hvilket par de vil ha som programledere for neste års MGP-finale. 25% stemte på Sissel Kyrkjebø og Jon Almaas. Og det tror jeg faktisk kunne vært et flott programlederpar. Men ingenting er jo bestemt ennå, så vi må nok smøre oss med tålomdighet ennå en stund.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: