Mer nyheter på NRK1 og vekk med Barne-TV

I desmber slukkes de siste analoge TV-senderne i Norge. Det betyr at NRK har stor frihet til å gjøre “hva de vil” med sine kanaler. Og de har allere noen planer for omorganiesering av innholdet på kanalene sine.

Mens TVNorge har valgt å legge ned sin nyhets- og sportsavdeling, vil NRK øke Dagsrevyen med 15 minutter til neste år. Dessuten flytter Barne-TV fra NRK1 til NRK Super. Disse har til nå hatt samsending. Jeg tror NRK vil tjene på dette.

Sigurd Sandvin som er kommunikasjonsdirektør i NRK sier følgende om kanal profilene til NRK:

NRK1 blir den breie, folkelige kanalen. NRK2 blir viet til bakgrunn og kultur, og NRK3 vil fokusere på barn og unge voksne.

Redaksjonssjef i NRK Super, Hildri Gulliksen, mener at flyttingen ikke er dramatisk, men helt naturlig:

Barne-TV-sendingene har gått i samsending med NRK1 siden oppstarten av NRK Super, og nå ser vi at flere og flere barn skrur direkte på NRK Super i stedet for å gå innom NRK1. I helgene fortsetter samsendingen som før.

Jeg synes også at det virker fornuftig å rendyrke profilene på de ulike kanalene. Og det er flott at alt som har med barn og gjøre havner helt på en kanal. Dermed har man større valgfrihet til hva man vil ha på NRK1. Til nå har det stort sett vært to programmer på NRK1 man aldri tuller med, med mindre det er av svært stor nasjonal verdi, nemlig Barne-TV og Dagsrevyen. Men dette vil jo lenger ikke være noe problem.

Jeg tror dette blir en god omlegging, og ser fram til Dagsrevyen på 45 minutter.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: