Retro: The Legend of Zelda: The Wind Waker – GameCube (anmledelse)

Dette er del 16 av 18 i mine retro anmeldelser av gamle GameCube og GameBoy Advance spill. Anmeldelsene er tidligere publisert på min gamle Geocities web-side, men republiseres nå på bloggen til glede for nye lesere. Ha i minnet at teksten er skrevet for 6-7 år siden (det kan være småfeil i teksten, har ikke sjekket dette på nytt). Alle de gamle spill-anmeldelsene mine finner du samlet under taggen gamlespilltester.

Dagens anmeldelse blei første gang publisert 23. juni 2003.

The Legend of Zelda: The Wind Waker

 zeldaww_cover

Det har vært skrevet mye om dette spillet. For de som har fulgt skriveriene på nettet, var folk ville av begeistring da en realistisk Link blei vist i 2000. Men så kom et tilbakeslag for mange, da det dukket opp bilder der spillet var tegnefilmaktig, såkalt cell-shading. Denne skuffelsen forsvant etterhvert som flere bilder og filmsnutter dukket opp og til slutt ble spillet lansert til stor glede for fansen.

The Legend of Zelda – The Wind Waker er en type spill som jeg ikke tidligere har likt så godt. Der man må gå rundt å løse ulike oppgaver, finne gjenstander og så videre. Vel, dette har nå forandret seg. Spillet er alle tiders, trolig det beste jeg har spilt.

Det er en kjent oppgave som må løses. Det er vel ingen overraskelse at Zelda er kidnappet og at du som Link må dra ut i den vannfylte verdenen for til slutt befri prinsesse Zelda. Dette er et stort spill og det er mye  å gjøre. Jeg skal ikke avsløre noe, me kan si så mye at du skal ved hjelp av din båt seile rundt å løse små oppgaver som med tiden er med å løse din store oppgave, nemlig å redde Zelda. Underveis vil du få skaffet deg ulike ting som er med på å lette denne oppgve. Den beste tingen er taktstaven, Wind Waker, som gjør at du kan dirigere vinden. Og ved hjelp av denne kan du forandre vindretningen slik at du kan seile med full fart (for det er jo ganske vanskelig å  seile i motvind), du vil ha muligheten til å transportere deg raske ftil ulike steder. Dette er bare noen av tingene taktstaven kan gjøre. Det kan kanskje virke som at det vil bli mye seiling. Av og til blir det det, men stort sett går det veldig greit. Det er mange øyer og utforske og oppgavene er varierte. De ulike bossene i spillet er også forskjellige, men jeg synes ikke at de var alt for vansklige å ta knekken på. Det var oftere vanskligere å komme fra til der bossen holdt til.

Grafikken er nydelig. Den gir en god tegnefilmaktig opplevelse. Alt er godt detaljert og teksturene er veldig gode. Det er dessuten veldig god bruk av partikkel effekter. I huler hvor det er mye lava kan du se at varme vibrerer i lufta, veldig imponerende. Skyene på himmelen er gode og dynamiske. De farer over himmelen og man kan se når de bygger seg opp til uværskyer før regn og torden setter inn. Det er også imponerende å se hvordan de har klart å illustrere vinden. Trærne, flagg og så videre beveger seg i vindens retning. Dessuten farer det hvite “streker” i gjennom lufta for å vise vindretning. Jeg er veldig imponert over hva de har klart å gjøre. Grafikker flyter fint hele tiden. Kun et par ganger gikk det seint og det var når jeg hadde masse fiender rundt meg og slo alle på en gang slik at de døde. Da gikk det litt treigt, men bortsett fra det var det ingen problemer med grafikken. Kontrollen fungere også veldig godt og det er nesten aldri problemer med kameraet. Jeg opplevde vel problemer kun et par ganger. Musikken er like imponerende som grafikken. Det finnes remiks av gode gamle Zelda-melodier samt nye som gir spillet en god stemning. Lyd effektene er også gode.

I tilleg til hovedoppdraget finnes det en del småoppdrag som du ikke trenger løse for å klare spillet, men som kan være gøy å gjøre for det. Ganske tidlig i spillet får du tak i Tingel Tuner som gjør at du kan koble til Gameboyen og bruke den som et ekstra kart og hjelp i spillet. Her har du mulighet til å kjøpe ulike ting som kan komme godt med. Du har også mulighet til å bruke en ballong som gjør at du lettere kan ta deg over større kløfter (i løpet av 5 sekunder), i stedenfor å ta vanlig vei. Dette kan gjøre spillet lit lettere noen plasser. Jeg brukte den stortsett som ekstra kart, og til det fungerer det veldig godt.

Dette er et spill du absolutt må ha, og det beste som fins til GameCube akkurat nå (dette er selvfølgelig veldig subjektivt). Du har mange morsomme timer foran deg. Var du heldig å kjøpe spillet tidlig fikk du også med en bonus disk (uten noe ekstra i prisen) som inneholder Zelda – Ocarina of Time (fra N64) og Ocarina of Time: Master Quest (tidligere ikke utgitt, men skulle kommet på DD64). Så du får altså tre spill til prisen av en. Det må være bra!

zeldaww01 zeldaww02

zeldaww03 zeldaww04

zeldaww05 zeldaww06

zeldaww07 zeldaww08

zeldaww09 zeldaww10

zeldaww11 zeldaww12

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.