Transformers 2: En helt grei actionfilm

transformers2_02

Det er alltid spennende når film nummer to dukker opp. Klarer den å leve opp til den første filmen? Så det var vel egentlig med et åpent sinn at jeg var på førpremieren på Transformers: Revenge of the Fallen (“De beseirede slår tilbake“) og håpet på å bli underholdt. Og det bli jeg.

Plottet i filmen er vel ganske enkelt. Sam Witwicky (Shia LaBeouf) har levd et ganske normalt liv etter at han i den første filmen i kampene mellom Autobot-ene og Decepticons. Han skal begynne på collage og flytter fra sine foredre og kjæresten Mikaela (Megan Fox). Det tar ikke lang tid før den vanlige studiedagen blir snudd opp ned og han igjen dras inn i kampene mellom de to ulike robotrasene. Du kan se OsloKino.no for en litt mer beskrivelse av historen.

Like jeg denne filmen? Ja, det gjorde jeg. Dette er en sci-fi action film, med et snev av komedie. Filmen har sine svært morsomme øyeblikk, og salen brøt ut i latter opptil flere ganger. Men dette er vel først og fremst en action film. Og det er det i bøtter og spann. Michael Bay sparer ikke på noen ting. Her er de ene robotene større enn de andre, og eksplosjonene kommer på rekke og rad. Noen synes kanskje at det kan bli i meste laget, men jeg synes egenlig ikke det gjøre noe i denne filmen. Den første halvdelen av filmen er forholdsvis rolig, mens siste halvdel er vel egentlig en lang actionsekvens. Det er ikke mange pusterom her gitt.

Jeg har registrert at Dagbladet kaller filmen skrapmetall og har gitt den terningkast 2. Men så dårlig er den ikke. Jeg vil tro at denne filmen blir sett av ganske mange i løpet av sommeren, og som en lett (eller egentlig ganske tung) action film er det helt greit å bruke 2t 27min i sommervarmen til å se den. 

transformers2_01

Bildene og videoen her hentet fra IGN.com.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: