Hva har Ida Wulff som ikke jeg har?

Ida Wulff
(Bilde brukt med tillatelse av Ida Wulff)

Hva er det som gjør at en blogger som Ida Wulff har så sinnsykt mange lesere? Det enkle svaret tror jeg er at hun skriver enkelt og greit om sin hverdag. Og at det faktisk mange som er interessert å lese i sånt, i alle fall blant folk i tenårene. Ho går vel inn under det jeg kaller rosablogger, et begrep jeg har brukt for meg sjøl lenge, men som også mange andre bruker om denne typen blogger.

Gjorde et lite Google-søk av fant en grei definisjon av rosablogger hos ThomasMoen.com:

En jente i relativt ung alder som bruker bloggen sin til å fortelle verden hva hun har på seg, hva slags sminke hun foretrekker samt hvor kjedelig skolen er, da kun dette og ingenting annet.

Nå er jeg ikke noen leser av bloggen til Ida Wulff, men etter å ha skummet igjennom noen innlegg, så ser det ut til at det er litt mer substans enn som så i innleggene hennes.

Ida Wulff har også kommenter dette om rosablogger i et innlegg på bloggen sin:

Jeg er visst en rosablogger. Fjortisblogg med mye, men samtidig lite innhold, egobilder tatt med selvutløser og sminketips når agurktiden virkelig trår til.

[…]

Vi [rosabloggere] bidrar kanskje ikke mest til verdensfred, hjernetrimming eller andre viktige ting, men å lykkes med blogging i form av inntekter og lesertall, det er det vi som kan.

Så hva er det Ida Wulff har som ikke jeg har? Først og fremst har ho utrolig mange flere treff på bloggen sin enn det jeg har. Slik framstår grafikken for besøkende vi har hatt på våres blogger, hentet fra Blogglisten.no.

Blogglisten - statistikk Frank Eivind Rundholt

Blogglisten - statistikk Ida Wulff

Hun har den siste uken (uke 26) hatt et snitt på ca. 30 000 treff om dagen, og ligger på 1. plass på Blogglisten. Jeg har hatt et snitt på ca. 200 treff om dagen, og er i skrivende stund på 154. plass. Noe jeg er svært fornøyd med. Det å komme høyest opp på lista er ikke noe mål i seg sjøl for meg, men gøy når det skjer.

Ho treffer med det hun skriver, ellers hadde jo ikke frøken Wulff hadde så mange treff. Ho er blitt oppdaget og hypet av av både andre bloggere (nå også meg) og media. Og ho har nok hatt et snev av flaks. Innleggene hennes er relativt korte og lette og lese. Jeg har vel kanskje mer en tendens til å skrive litt lengre innlegg, som kan skremme vekk lesere. Har fått litt klage på akkurat det av den ene søstra mi.

Ida Wulff er en søt jente på bare 18 som har fått en pangstart på sin bloggkarriere og hun tjente 10 000 kr den første måneden. Hvis man ser på Topp 10 lista hos Blogglisten.no, så er de sju øverste plassene innehatt av jenter som ikke er en dag over 20 år. Og det sier vel litt at det er et umettelig behov for å lese om folks hverdag, da det er dette disse bloggene i hovedsak handler om.

Arnstein Larsen har et veldig godt innlegg om temaet på bloggen sin, og jeg siterer to avsnitt derfra:

Jeg har, som du sikkert har skjønt, null interesse for sminke, inget begrep om mote og kroppen min er heller ikke verdt å blogge så mye om. Men at disse temaene opptar dere som er unge skjønner jeg faktisk. Det er helt naturlig og jeg syns det er helt greit å blogge om.

Selv blogger jeg mest om ting som opptar meg i jobbsammenheng eller om bedrifters bruk av sosiale medier. Du syns kanskje ikke de tingene jeg skriver om er spesielt interessante og det er helt greit. Vi trenger ikke skrive om de samme tingene eller lese hverandres blogger regelmessig. Men vi er likefullt bloggere begge to og jeg tror faktisk vi kan lære av hverandre.

En liten konklusjon. Jeg er verken misunnelig på Ida Wulff eller de andre rosabloggerene. Vi har alle vår plass i bloggosfæren og jeg blogger fordi det er gøy, og forhåpentligvis nyttig for de som leser den. Jeg har ikke som noe mål å ta verden med storm og bli super berømt. Det kan andre ta seg av. Jeg trives godt på min 154. plass.

9 thoughts on “Hva har Ida Wulff som ikke jeg har?

 • 30/06/2009 at 16:03
  Permalink

  du sitter og maser om hvorfor idawulff er så populær. du sitter og maser om at du driter i hvor du havner på lister som blogglisten.

  hvorfor har du egentlig skrevet dette innlegget om det bryr deg opp i XXX hvor stor bloggerne egentlig er?

  Ida er en typisk selvdigger som ikke vet bedre, men det virker jo som at du er det samme. Eneste er at jeg lurer på hvor gammel du er etter og ha lest dette innlegget. Det holder ikke og skrive at du er en av de "eldre:"

  Jeg finner ikke et eneste bilde av deg på bloggen din. Jeg finner ikke noe særlig med informasjon om hva for et menneske du er.

  Hvorfor skal jeg lese bloggen din? Du forteller jo ikke en eneste plass hva bloggpostene dine faktisk inneholder.

  For og svare på spørsmålet ditt i tittelen. Hva har Ida som ikke du har?

  – Hun tør i det minste fortelle hvem hun er. Hun tør legge ut bilder av seg selv. Hun tør og skrive sin mening.

  – Du tør ikke fortelle hvem du er. Du tør ikke legge ut bilder av deg selv.

  Eneste jeg kanskje har forstått er at du er en gutt/mann eller slikt noe. Legg heller ut noe som folk kan like og lese / se på, så kanskje vi slipper og se slike tåpelige innlegg her i denne posten.

  btw, en annen grunn til at Ida er så populær som hun er, er nettopp pga slike poster som denne. Du forteller verden om henne, du gir henne en link, : – nå: er det så rart at hun har flere lesere enn deg?

  Reply
  • 30/06/2009 at 16:39
   Permalink

   Så sint vi var da "ostepop".

   For å svare på noen av spørsmålene dine. Jeg heter Frank Eivind og er 32 år. Men det driter du kanskje i.

   Jeg har blogget i mange år nå, og blogger mer eller mindre ting som opptar meg. Jeg skriver om filmer jeg ser, nye dingser jeg kjøper, tips om blogging, kommenterer ting som skjer i verden, og sikkert en hel masse annet også.

   Du mener jeg ikke tørr å si hvem jeg er. Det er galt, jeg gjør det også, men har ikke noe behov for å skrive om det hver dag. Jeg har lagt ut bilder av meg selv, men ser ikke behov for å vise hva jeg har på meg daglig. Dette er ikke en slik "dagbokblogg". Det finner du andre steder.

   Så har jeg kanskje oppnådd en ting med innlegget mitt da, å provosere litt.

   Og "ostepop", når du først kritiserer meg, så hadde det jo vært greit om du brukte fult navn og ikke gjemte deg bak navnet til en illeluktende snacks.

   Reply
 • 30/06/2009 at 17:28
  Permalink

  Med tanke på at gjennomsnittsalderen her er rundt 16-18 år, er det ganske normalt at de vil ha lettleste innlegg.. I tillegg har jo disse "rosabloggerne" 15 innlegg daglig, og dermed litt flere treff på bloggen sin:)
  I tillegg er flesteparten av kommentarene er temmelig overfladiske og består av "fin blogg" "så pen du er" osv osv.. Noe liker jo det også..
  Selv foretrekker jeg da de få kommentarene, som inneholder litt mer enn "fin blogg"…
  Kanskje ikke alle passer til å bli den nye Ida Wulf?:)

  Reply
  • 30/06/2009 at 18:48
   Permalink

   Faktisk et veldig godt poeng om overfladiske kommentarer.

   Kommentarene som kommer på mine innlegg er kanskje ikke så mange, men de er konstruktive og tilfører innlegget mitt noe nytt. Og det synes jeg er veldig bra.

   Reply
 • 30/06/2009 at 22:08
  Permalink

  hehe…folk hisser seg så fort opp!!!

  Det finnes forskjellige bloggere,noen som frøken Wulff sin; som liker å fortelle om seg selv og sin hverdag. Så har du de som blogger om ting som opptar dem som film,interiør,biler ol.
  Og trenger da ikke å poste dagens outfit bilder!

  Som du skriver "i blogg verden er det plass til alle!"

  Om man velger å poste ut bilder av seg selv eller et innlegg om en film anbefaling! Så er vel det opp til hver enkelt!

  Så velger man selv hvilke blogger man vil følge!!!

  :D:D:D

  Reply
 • 01/07/2009 at 02:48
  Permalink

  Dette er andre gang jeg snubler innom bloggen din i dag, så noe må du gjøre riktig, men det du sier er sant. Selv har jeg færre treff enn deg igjen. Selv er jeg født i samme år som Ida Wulff, bor til og med i samme området. Hun har nesten 30 000 lesere innom henne hver dag, jeg har rundt 100. Er jeg misunnelig nei, hun legger ned mer arbeid i bloggen sin hver dag med oppdateringer enn jeg legger igjen i uka, vis ikke mnd, hun har fortjent det. Ok hun har hatt flaks med media. Hun får en haug gratis pr av andre blogger, inkludert din nå.

  Reply
 • 28/07/2009 at 19:21
  Permalink

  Du vet i hvert fall hvordan metatagger funker. "Ida Wulff" er skrevet hele åtte ganger i artikkelen, så du lyktes åpenbart med det som var målet ditt: Få flere hits på siden din.

  Reply
  • 28/07/2009 at 19:39
   Permalink

   Du er inne på noe der. Visste forresten ikke at jeg hadde brukt Ida Wulff åtte ganger, flott at du talte dem for meg.

   Når jeg skriver, så er det ikke tilfeldig hva jeg skriver. Lurer ofte inn noen ord her og der sånn at de kan treffes i søk. Så det er ganske bevisst bruk fra min side.

   Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: