Istid 3 i 3D – ganske stilig

istid3_3d_01

Jeg likte de to forrige Istid filmene, og Istid 3: Dinosaurene kommer er faktisk en helt grei film det også, selv om den ikke kommer på høyden med den første filmen. Men det er grei film å avkjøle seg med i sommervarmen.

Historien er som følger: Manny og Ellie venter sitt første mamuttbarn. Sid blir “far” til tre flotte dinosaurbarn, mens Scratte fremdeles jakter på nøtter. De kommer over en hemmelig vei inn til en skjult verden (under all isen) der dinosaurene fremdeles lever.

Jeg skulle egentlig sett filmen med orginal engelsk tale, men på grunn av at denne kopien ikke var kommet fram i tide, viste de den norske versjonen i stedenfor. Derfor var publikum forholdsvis gammelt og spredt fordelt i salen (Colosseum 1, Oslo). Men det var ingen tvil at Istid i 3D, selv med norsk tale, slo godt an blant oss “gamle”. Det var latter gjennom hele filmen, selv om noen av morsomhetene var litt tamme. Men jeg har lyst til å se den igjen, med engelsk tale.

RealD 3D briller

Dette er første gang jeg ser en film i 3D på kino. Og det virket kjempe bra. Tidligere er det jo brukt de kjente rød-blå 3D briller. Det har jo virket på en måte, men fargene blir jo ikke helt riktige. Men med teknologien fra RealD 3D, funkerer 3D veldig bra vil jeg si. 3D ga en mye bedre dypte i bilde og man så at ting “poppet ut” av skjermen, og at andre ting lå langt inne i bildet.

Jeg vil si at 3D tidligere kun har vært en gimmick og ikke funket så bra. Og vi har nå inne i en ny 3D-bølge med flere filmer som kommer. Og vi er nok kanskje over gimmick perioden, for slik 3D fram i Istid 3, så synes jeg det faktisk fungerer veldig bra.

Istid 3 er jo ikke like bra som de forregående filmene, men absolutt verdt å se. Og har du muligheten til å se den i 3D, så anbefales det.

istid3_3d_02
(Bilde fra IGN.com)

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: