Hjemmesida mi på GeoCities forsvinner snart… så trist

First Geocities Yahoo

Det er nok mange med meg som hadde sin første hjemmeside på GeoCities. Det fungerte rimelig greit og ikke minst, det var gratis. Fikk en e-post fra Yahoo her om dagen som sa at fra 26. oktober opphører GeoCities å eksistere. Og hvis jeg ville ta vare på innholdet der, måtte jeg enten laste det ned til min maskin eller oppgradere kontoen til Yahoos betalte tjeneste.

Nå er det faktisk svært lenge siden jeg gjorde noe på den kontoen. Som du kan se av bildet under, hadde jeg store mål for høsten 2004. Og det er jo snart fem år siden. Så vidt jeg kunne finne ut opprettet jeg min GeoCities side i mars 2000. Den gangen brukte jeg Netscape Composer til å lage nettsidene.

Allerede den gang savnet jeg vel et godt verktøy for enkelt å kunne publisere innhold på hjemmesida, og det var vel kanskje derfor den i en periode har lagt brakk. Fra den siste oppdateringen i høsten 2004, gikk det ca. halvannet år før jeg oppdaget Blogger.com og startet å blogge. Nå har jeg eget domene og bruker WordPress, noe som er et fantastisk verktøy. Eget domene gir også svært mange friheter i forhold til å ha blogg hos andre, som f.eks Blogg.no og Blogger.com.

Jeg husker at jeg brukte en del tid på å søke etter webhotell. Det fantes mange ulike tilbydere, men så var det jo å finne en som hadde minst mulig begrensinger. Det som var viktig for meg var at jeg kunne laste opp forholdsvis store bilder og ha muligheten til å legge ut ulike filer. Som regel hadde man ikke mulighet til å legge ut hverken MPG, MP3 ellerZip-filer. Nå skal det sies at jeg sjelden legger ut slike filer nå, selv på eget domene. Men jeg har alltid hatet det å ha begrensinger. Jeg vil i alle fall ha muligheten til å legge ut slike filer. Men med 5-10 MB som ofte var begrensningen den gang på webhotellet, hvis man i det hele tatt var så heldig, var det jo ikke all verden man kunne laste opp på sidene sine. Ofte var det også svært begrenset hvor store filene man lastet opp kunne være. Denne grensa lå gjerne på 256 Kb, noe som ikke er så mye hvis man hadde tenkt å legge ut store bilder eller video. Men jeg klarte meg jo ganske greit, til tross for begrensningene.

Det er veldig morsomt å se tilbake på hvor stor utviklinga har vært, og at jeg faktisk har vært en del av dette og prøvd ut ulike løsninger. Men det er ikke noe savn for meg at min GeoCities-side nå forsvinner. Jeg trives godt med den løsningen jeg nå bruker.

skjermbilde_geocities

2 thoughts on “Hjemmesida mi på GeoCities forsvinner snart… så trist

  • 12/11/2009 at 06:15
    Permalink

    Haha, geocities, lenge, lenge siden man brukte det ass. Hadde seff egen hjemmesideplass hos telenor også, jeg. For ikke å snakke om hos home, der hadde de til og med støtte for PHP på webhotellene.

    I dag er jeg vaksen og bedre veit. Så nå betaler jeg for webhotell. Det er mye bedre enn å bruke alle disse gratistilbyderne, de endrer businessmodell etterhvert, slik du ser geo gjør nå.

    Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: