Nå skremmer de oss igjen

Svineinfluensa Kina - Flickr: jeeked
(http://www.flickr.com/photos/jeeked/ / CC BY-NC-ND 2.0)

I lang tid nå har vi alle vært friske og raske, og ingen tegn til noen sykdommer. Men så dukker svineinfluensa spøkelset opp igjen. I forrige uke blei det registrert åtte tilfeller på en dag i Oslo og kapasiteten på legevakta er sprengt. En dame i Nord-Trøndelag er smittet av H1N1 og ligger i respirator.

Nå er det visst bare de som er hardest rammet som skal testes. Og for å lette på trykket er det til og med opprettet telefonsupport for de som er eller tror de er smittet. Folkehelseinstituttet sier at diabetikere, asmatikere, folk med lungesykdommer og de som går på cellegift er ekstra utsatt. Dette er vel ikke noe nytt, da disse gruppene med nedsatt imunforsvar alltid er ekstra utsatt for influensa og forkjølelser.

Det kan jo virke som at vi skal dø alle sammen. Og vi [bedrifter] er visst ikke så godt forberedt heller. Selv politikerne er litt bekymret for valget i september. Nå skremmes vi med at 1,4 millioner nordmenn kan være smittet om en måned.

Får håpe jeg holder meg frisk en stund til da, jeg har jo tross alt sommerferie nå. Så slit med helsa folkens!

7 thoughts on “Nå skremmer de oss igjen

  • 22/07/2009 at 16:14
    Permalink

    Godt å se at det er fler enn meg som er lei all denne skremselspropogandaen.

    Reply
    • 22/07/2009 at 17:21
      Permalink

      Sånn massehysteri er ikke helt min greie, uansett hva det gjelder. Jeg tror ikke vi er de eneste som er lei alt dette maset.

      Reply
  • 22/07/2009 at 18:26
    Permalink

    Heisann, ville bare si at jeg sitter her med svineinfluensa akkurat nå. Var på legevakten og har blitt testet. Det er som en litt hard forkjølelse, ikke noe å være redd for. Har ikke tatt Tamiflu heller, bare isolert meg hjemme med feberen min og ser på nedlastede serier. Min største bekymring akkurat nå er at jeg begynner å gå tom for House M.D. episoder å se på. Det er ikke så jævlig dramatisk akkurat…

    Reply
    • 22/07/2009 at 17:20
      Permalink

      Takk for førstehåndsinformasjon. Flott at du ikke er grepet av panikk. Du får ha god bedring, og kos deg med TV-serier.

      Reply
    • 22/07/2009 at 23:45
      Permalink

      Flott at du ikke har kroniske lidelser da, for da hadde du nok ikke orket og se på House M.D

      Reply
      • 23/07/2009 at 10:48
        Permalink

        Nei ser ikke ut til at vedkommende har det nei.. MEN skulle likt å høre hans mening om en stund når det braker løs. Regner med gutta som driver med pandemivarsler og slikt har et lysår mere peil enn gutta her.

        Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.