Romvandring og seigmenn for Christer Fugelsang

Discovery brukte en del forsøk på å komme opp, men nå kretser den rundt Jorden sammen med ISS som de kom til 31. august. Norsk-svenske Christer Fuglesang er en av astronautene som er med på turen og suser rundt i 28 000 km/t.

Det er litt av noen arbeidsforhold man har når man har verdensrommet som arbeidsplass. Som sagt er farten ganske stor i en høyde av 350 km over jorda. Og her jobbet Fuglesang i 6,5 timer med å installere en ammoniakktank. Og han satte dermed romrekord i tyngdeløft da han manævrerte den 800 kg tune ammoniakktanken. Fuglesang hadde også litt problemer med romdrakten sin, da det ene lyset i drakten sluttet å lyse.

Men det er ikke bare jobbing der opp i rommet. Det blir også tid til litt snack i form av seigmenn og en pressekonferanse. Dette er Fuglesang sin siste tur i rommet og utalte atJag är fantastiskt glad över den möjlighet jag har fått att komma upp hit två gånger, det är helt otroligt.”

Øverst i innlegget min kan du se en repotasje fra svenske SVT, mens du under denne teksten kan se hele pressekonferansen samt noe av arbeidet til Christer Fuglesang. Må også bare nevne at jeg liker måten amerikaneren sier Fuglesang på, nemlig [fjugelsæng].

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d