Valg09: Da har jeg utført min borgerplikt

valg09_stemme_01

I formiddag var jeg på Rådhuset i Oslo for å gi min forhåndsstemme. Men hva jeg stemte får du ikke vite. Det er jo hemmelig valg her i Norge.

Jeg har gjort min borgerplikt ved hvert valg siden jeg blei 18 år. Men så vidt jeg kan huske, har jeg aldri stemt på selve valgdagen. Jeg har vel stemt en gang dagen før valget, men ellers har det vært forhåndsstemmer. Og ved neste valg har vi kanskje muligheten for å sitte hjemme og stemme fra sofaen.

Politikerne tar kanskje mange og av og til litt snåle avgjørelser. Og det er derfor viktig å stemme slik at man kan påvirke hvem som skal bestemme. Så lenge du stemmer, har du rett til å klage på de politiske avgjørelsene. Har du ikke stemt mener jeg du bare må godta det som skjer. Vet du ikke hva du skal stemme, så stem blankt. Synes det er bedre enn ikke å stemme i det hele tatt.

GODT VALG!

valg09_stemme_02

One thought on “Valg09: Da har jeg utført min borgerplikt

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: