Dreamcast 10 år

dreamcast

Sega Dreamcast er 10. 14. oktober 1999 er dagen da Dreamcast kom i handelen i Europa og Australia. Allerede året før, i november ’98 blei Dreamcast landsert i Japan. Mens den kom i USA ca. en måned før Europa.

Dreamcast hadde en forholdsvis kort levetid. De fleste steder i verden varte supporten i bare tre år, mens den holdt ut til 2006 i Japan.

Jeg fikk meg aldri en Dreamcast, men har hatt lyst på det. Mye fordi det er en teknisk dings, en spillmaskin. Det faktisk Sega sin siste konsoll før de gikk over til kun å produsere spill. Skulle du være på jakt etter en Dreamcast eller spill og utstyr, kan det være greit å starte på QXL.no. Ellers er jo eBay alltid aktuell. Play-Asia.com og Amazon.co.uk kan også være verdt en titt.

Jeg har ikke hatt som hensikt å skrive mye om Dreamcast (da måtte jeg ha startet mye før med å skrive), men bare minne på at Sega Dreamcast nå er 10 år. For mer info om konsollen så sjekker du Wikipedia eller blogs.sega.com som har linket til sider som har skrevet om 10-årsjubileet. Dessuten har IGN.com skrevet en lang artikkel om konsollen. Et historisk tilbakeblikk kan du også se i videoen under.

Om du trodde at Dreamcast var helt død, må du nok tro om igjen. I oktober lanseres nemlig spillet Rush Rush Rally Racing. Det er et 2D bilspill sett ovenfra og ned (omtrendt som Skidmarks for de som husker det). Spillet kan bestilles fra redspotgames.com for €15. Spillet er regionfritt og vil virke på alle versjoner av Dreamcast.

Jeg fant også et par vidoer som tar for seg historien til Sega Dreamcast.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.