Datalagringsdirektivet er ute på høring

Endelig er høringsnotatet om Datalagringsdirektivet sendt ut på høring. Det skal bli spennende å se hvilke tilbakemeldinger som kommer fra denne høringa. Høringsfristen er satt til 12. april.

Høringsnotatet finner du på Regjeringen.no (her er også høringsbrevet).  I den forbindelse har også Samferdselsdepartementet opprettet egen blogg. De vil lese kommentarene på bloggen, men vil ikke svare på spørsmål som stilles der.

Det er flott å høre statsrådene Magnhild Meltveit Kleppa, Knut Storberget og Rigmor Aasrud si: “Gjennom høringen ønsker vi å åpne for en bred diskusjon, og deretter vil regjeringen ta endelig stilling til saken” når man vet at alle partiene på Stortinget er mot innføringen av direktivet, med unntak av Arbeiderpartiet som er for og Høyre som ikke helt har bestemt seg ennå, men som er veldig skeptisk. Også alle ungdomspartiene er mot direktivet.

Jeg har som et lite mål å få lest høringsnotatet, men siden det er på 60 sider tar det nok litt tid å få lest igjennom alt før jeg får blogget om det.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: