NRK1 i HD

Tidligere har NRK sendt åpnings og avslutings seremonien i Bejing OL i 2008 i HD på bakkenettet. Men i kveld fredag 12. februar startet NRK1 å sende regulære HD sendinger hos alle leverandører. Første program ut var OL 2010: Åpningskveld i Vancouver. Alt av OL fra Vancouver som blir sendt på NRK1, blir sendt i HD. Gleder meg veldig og ser fram til åpningseremonien.

Når OL er over kommer både Himmelblå og en rekke filmer i HD (se NRKbeta), skal bli gøy. NRKbeta har en fin oversikt over alle leverandører og hvordan du får inn NRK1 HD.

NRK1 HD sender i 720p @ 50 fps. Bildet er veldig bra, og også oppskallert SD er bedre i HD. Jeg har bakkenettet og registrer at NRK1 HD har en bitrate på ca. 6,5 Mbit. Det betyr at NRK2 og NRK3 nå kjører med en lavere bitrate på bakkenetet. Dette blir det en forandring på når NRK etter hvert får en hel MUX for seg selv.

Under er det noen skjermbilder fra de første minuttene med NRK i HD.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: