Vacnouver 2010: De første norske medaljene

Nå er det vel gjerne sånn at vi nordmenn helst vil ha så mange gullmedaljer som mulig og aller helst med en gang. Men det varte og det rakk og ikke før på den andre konkurranse dagen blei det norsk medalje. Det blei sølv til Emil Hegle Svendsen i skiskyting i går (14. feb). 10 km som plutselig blei preget av et grisevær uten like. Dette resulterte i at det i praksis kun var de 14 første som hadde mulighet til å vinne.

I dag Marit Bjørgen bronse på 10 km fri for kvinner. Dette er vedig bra, og Norge er nå godt i gang med å få litt av medaljefatet. Men det kan faktisk bli flere i løpet av kvelden.

Utfor for menn blei også spennende. Og Aksel Lund Svindal ledet da han kom inn etter sin kjøring. Dessverre for Lund Svindal, kjørte sveitseren Didier Defago litt bedre og vant med fattige sju hundredeler. Unsanett, glitrende av Aksel Lund Svindal. På bloggen sin har han den svært beskrivende overskriften “YEESSSSS!!!”, og han skrivet at han er svært fornøyd med sølv. I et nytt innlegg skriver han følgende: “Silver medal at Olympics in the downhill. I’m very happy with silver, and not once have I thought about the 7 hundreds of a sec that I was behind the gold.

Utrolig skuffende på 15km friteknikk for menn. Beste norske var Tord Asle Gjerdalen på 28. plass. Og dette er dermed det dårligste langrennsresultatet i OL noen gang. Petter Northug som mange hadde høye forhåpninger til kom på 41. plass. Tidligere i ettermiddag sa han dette til NRK: “Det er ikke 15-kilometeren som er min største sjanse til å ta individuelt gull i OL. Det er på jaktstarten og fem-mila jeg stiller sterkest.” Sånn sett har han jo sitt på det tørre.

2 thoughts on “Vacnouver 2010: De første norske medaljene

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: