Himmelblå – sesong 1 og 2

Jeg så ikke de to første sesongene med Himmelblå da de blei sendt på NRK1, og i ettertid har jeg litt vanskelig for å skjønne hvorfor jeg ikke gjorde det. Men det er et par-tre ting jeg hadde fått med meg om Himmelblå.

Det ene er at serien har hatt solide seertall med 922.000 på første episode og da siste episode i fjor vår gikk, var det hele 1,3 millioner som så på. Det andre er at serien har fått god kritikk både her i Norge og i våre naboland. Det tredje er noen jeg ikke vil nevne for de som ennå ikke har sett på Himmelblå. Det er mulig du har hørt/lest det allerede, men du leste det i alle fall ikke på min blogg. Kan vel si såpass at hendelsen vil nok få viet sin oppmerksomhet også i sesong 3 av Himmelblå.

Siden Himmelblå var borte fra NRK sine nettsider (pga. rettigheter), fikk jeg kjøpt serien i en samleboks med sesong 1 og 2 på DVD og har i en god ukestid nå sett alle episodene, og er klar for den tredje sesongen som starter på NRK1 søndag 7. mars.

Som så mange andre småsteder, er også Ylvingen et lite samfunn som prøver og holde liv i øya. Forsvinner skolen, forsvinner folk og butikk. Hva er det da igjen på øya?

Skolen mangler et par elever for ikke å bli nedlagt og ‘øyrådet’ med Brynjar (Ketil Høegh) i spissen setter inn en annonsen i VG hvor de søker en familie med to barn og muligheter for en spennende jobb i turistindustrien. Nå er vel kanskje ikke turistindustrien så stor på Ylvingen…

Marit (Line Verdal) som er kokk, hennes to barn Iris (Elvira Haaland) og Robin (Sebastian Warholm) og Marits gode venn Kim (Edrward Schultheiss) flytter fra Oslo opp til Ylvingen for å drive pensjonatet. Marit og Kim klarer å spille gift en liten stund før innbyggerne på øya finner ut at de er blitt holdt for narr.

Sammen med innbyggerne på Ylvingen har Marit og Kim ulike arrangementer for å tiltrekke seg folk til øya. Noen idéer er kanskje bedre enn andre. Uansett viser vel flere hendelser vi får se at samhold er en viktig del for livet på øya. Og vi møter folkene i både oppturer og nedturer.

Himmelblå er en flott og morsom serie. Den har mange gode karakterer. Vi møter blant andre Halle (John Sigurd Kristensen) som er ungkar og bor hjemme hos sine foreldre og driver gård sammen med. Roy (Hallvard Holmen) er den lokale ferjemannen som kjører folk inn til fastlandet, også han ungkar. Karoline (Lena Kristin Ellingsen) jobber i den lokale butikken som er oppe fra 10-13.

NRK har klart noe bra med denne serien. En flott kombinasjon av gleder og sorger, folk vi kan kjenne oss litt igjen i og noen som irriterer oss grønne. Historien er også bra og karakterene utvilker seg i løpet av serien.

Det er bare en ting å gjøre: Se Himmelblå!

NRKbeta har skrevet tre artikler om Himmelblå; Bak kulissene, Lyd & Foto og Lydopptak og synkronisering.

Foto: Skjermbilde fra DVDen

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: