Hva skjer med politistasjonen i Risør?

Det er en enkelte ting man skal være svært forsiktig å røre, nemlig alt som har med med folks sikkerhet å gjøre. Jeg tenker da på politi, brannvesen og sykehus.

Politimester Kirsten Lindeberg overleverte denne uken rapportenProsjekt Agder” til ordførerne på Agder. Den går i korte trekk ut på at Agder deles inn i tre regioner med den konsekvens at politistasjonen i Risør legges ned og flyttes til Tvedestrand. Ordfører Knut Henning Thygesen kaller dette for et ransforsøk og han er fortvilt på innbyggernes vegne.

Et alternativ 2 er at Gjerstad lennsmannskontor blir en del av Risør politistasjon. Beliggenheten kan være Vinterkjær. Thygesen inviterte de fire stortingsrepresentantene fra Aust-Agder til et møte fredag 12. mars og fikk stor forståelse av dem. Svein Harberg (H) sa følgende:

Jeg reagerte på spredningen av nye politikontorer på Agder. Og jeg har stor forståelse for at dere i østregionen reagerer. Jeg synes innspillet om en stasjon langs E18 er godt.

Høringen for forslaget vil være i perioden april – juni.

Slikt engasjerer selvfølgelig folk i Risør. Frode Stenersen som er politiførstebetjent og regiontillitsvalgt har startet Facebook-gruppen “Politistasjon i Risør“.

Jeg mener det ville være ufornuftig å fjerne politistasjonen fra Risør. Nå er kanskje ikke avstanden fra Tvedestrand så stor, men skulle det skje noe teller hvert minutt. Dessuten tror jeg folk i Risør vil føle seg litt mindre trygge og at det kan bli fritt fram for kjeltringer som vil drive på med sitt. En slik følelse blant innbyggerne skal man ikke tulle med. Derfor håper at forslaget om nedleggelse skrinlegges.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: