1. april er ikke det det en gang var

En gang i tiden, omtrendt da jeg var liten, var aprilspøker stort. Man lurte sine foreldre, søsken og skolekamerater. Avisene hadde gjerne, om ikke mange spøker, i alle fall et par artikler som var svært tvilsomme. Men det var først dagen etter at man fikk bekreftet at dette var en spøk.

Med internett sitt inntog har aprilspøkene blitt kanskje litt fler, og i alle fall mer tilgjengelig. Men samtidig litt kjedelig også. For både NRK, TV2, VG og Dagbladet har hatt artikler på sine sider som har blitt oppdatert i løpet av 1. april om aprilspøker på nett. Og dette synes jeg ødelegger litt av moroa. Kanskje du skal stemme på den beste spøken?

Med påske og fri, blir inntaket av nyheter og surfing litt annerledes enn på en vanlig hverdag. Og når man står opp litt seint og starter sin nettsurfing, så blir man raskt presentert for aprilspøkene før man nærmest for funnet noen selv. Alternativet er jo selvfølgelig å ikke lese slike artikler.

Nå som aprilsnar-dagen er over våger jeg meg på å liste opp noen av spøkene som dukket opp i går. Hva med å se Melodi Grand Prix i 3D eller bare høre på 17. mai toget siden NRK ikke har nok penger til å satse på både det og MGP? Jeg vil tro at noen hadde likt å kunne slette prikkene på førerkortet eller få 30 000 kroner i vrakpant for bilen sin. Ferdigsmurte skiløyper hadde jo vært greit, det samme hadde kanskje Google translate for animals [engelsk] vært også. Er det å gå forlangt når man vil forby Albert Åberg bøkene på grunn av piperøyking, eller…? Det beste hadde nok vært om EU forbø all aprilspøk [svensk].

Spørsmålet er om Internett har ødelagt litt for den store narre dagen, eller om det bare er jeg som har blitt eldre.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: