Memento – anmeldelse

I Memento møter vi Leonard Shelby (Guy Pearce) som mistet sin kone etter at en mann hadde voldtatt og drept henne. Dermed har Shelby gitt seg selv en stor oppgave, nemlig å finne mannen som drepde kona.

Problemet for Shelby er at han har en sjelden form for hukommelsestap. Det han gjorde for 15 minutter siden, husker han ikke. Derfor må han notere ned ting han gjør, ta bilder av personer han møter og steder han er på. Det er ikke lett å vite hvem man kan stole på.

Vi møter også Natalie (Carrie-Anne Moss) og Teddy Gammell (Joe Pantoliano) som på sin måte hjelper Shelby i jakten på morderen. I disse møtene er det kjekt å ha notisboka og bilder som forteller hva de har gjort tidligere.

Memento er en en spennende thriller og fortellingen skjer i omvendt kronologisk rekkefølge. Der slutten faktisk kommer først og filmen jobber seg framover (egentlig bakover) i hendelsesforløpet. Hvert segment avlsutter der det forrige startet. Forteller teknikken for deg dermed til å tenke litt og filmen er derfor like bra andre gang du ser den.

Memento er en veldig godt film som jeg anbefaler på det varmeste.

Foto: Skjermbilde fra filmen

2 thoughts on “Memento – anmeldelse

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: